Det är smaken som avgör, del 7

(1)

(Bild 1 – Sädesärlor – Hornborgasjön, Västergötland – Sverige 2017)

(2)

(Bild 2 – Fältsippa – Haväng, Skåne – Sverige 1987)

(3)

(Bild 3 – Snö – Mullsjö, Västergötland – Sverige 2021)

(4)

(Bild 4 – Eken – Klämmestorp, Västergötland – Sverige 2021)

(5)

(Bild 5 – Höst – Svanshall, Skåne – Sverige 2001)

(6)

(Bild 6 – Älg – Mullsjö, Västergötland – Sverige 2017)

(7)

(Bild 7 – Sångsvanar – Ryfors, Västergötland – Sverige 2019)

(8)

(Bild 8 – Storskrake – Rocksjön, Småland – Sverige 2021)

(9)

(Bild 9 – Vinterljus – Mullsjö, Västergötland – Sverige 2021)

(10)

(Bild 10 – Björktrast – Mullsjö, Västergötland – Sverige 2019)

Jag fortsätter med bloggserien ”Det är smaken som avgör” med ett nytt avsnitt och 10 nya utvalda bilder, där ni läsare har möjlighet att välja ut den personliga favoriten.

Några av er väljer bilder efter motiv, andra efter ljuset. Några vill ha tydliga bilder, mer äkta eller dokumentära naturbilder – medan andra tänker mer utifrån bildens mer konstnärliga värden, kanske med olika grader av abstraktion.

Till varje gång har jag valt ut 10 bilder; lite olika motiv, lite olika bildtekniker. Några bilder kan vara personliga favoriter, andra kan vara bilder jag själv inte är så förtjust i. Men vilka som är vilka, det tänker jag inte berätta.

Bildtitlarna är enklaste möjliga, utan några indikationer, mer beskrivande för att kunna skilja bilderna åt. Några är nya bilder, men då och då kombinerar jag med äldre bilder. Vissa bilder kan ha vackert och smäktande ljus, andra är mer grå och alldagliga. Men ni måste välja en bild som favorit, vilket vissa gånger kan kännas enkelt och självklart – men andra gånger kan jag göra det riktigt svårt för er. Ni kommer förstå efterhand.

Tanken är inte att få till ännu en tävling; då jag helt enkelt är en stor motståndare till fototävlingar. Här handlar det mer om att engagera er läsare, tvinga är att välja genom att rösta på pollen – men jag hoppas också att ni lämnar en kommentar under inlägget där ni förklarar era val. Klicka på den bild i pollen under som är din favorit av dessa 10 bilder.

Förhoppningsvis kan detta ge intressanta bilddiskussioner.

Ni får givetvis också komma med frågor; några vill gärna ha några svar innan man röstar, men mina svar kan givetvis också utveckla bilddiskussionerna i kommentarsfältet.

Som vanligt när ni kommenterar så föredrar jag att ni använder era riktiga namn, här finns ingen plats för eventuella nättroll som vill sabotera – därför kommer era kommentarer inte synas innan jag godkänt dem och även lämnat svar.

Inläggen i denna nya bloggserie kommer återkomma med jämna mellanrum.

8 reaktioner på ”Det är smaken som avgör, del 7

  1. Svag för den intressanta miljön med sädesärlorna men snöskulpturen triggar igång fantasin mest, intressant med den hårt belysta vita delen mot skuggan också. Man vill gärna se vad som döljer sig under snön, men bäst att låta det vara i fall att……

  2. Sååå svårt att bara välja en favorit. Men jag kom tillbaka till den första bilden hela tiden, det är nog för att jag tycker kompositionen i bilden tilltalar mig väldigt mycket, oberoende av Sädesärlorna är bilden så snygg och fåglarna blir bara ett stort plus.
    Annemor

  3. Björktrasten, lätt. (Det måste inte vara en tornfalk fotograferad i flykten med ett 600mm/4 för att bli en intressant fågelbild.) Vilken utstrålning! /Folke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s