Tomt……

9812 (1)

Tills vidare kommer detta bli mitt sista blogginlägg.

Igår fick jag ännu en rejäl motgång, som om det inte hade varit tillräckligt med sådana. En rejäl smäll, för att någon bestämde sig för att säga något negativt om mig – något jag ännu inte fått veta vad det handlar om, men som påverkade mig och min framtid alldeles för mycket.

Jag är trött på sådant – rejält fruktansvärt trött!

Skriver inte detta blogginlägg för att skapa ett större drama, jag har ingen depression, jag är heller inte instabil i någon form, utan skriver detta inlägg helt och hållet för att jag just nu inte orkar mer. Känner mig tom och har gett upp.

Jag är helt enkelt fruktansvärt trött på att alltid bli utnyttjad, baktalad, utsatt för fulspel och maktspel, skitsnack, lögner och förtal – är helt enkelt så förbannat less på att ständigt känna mig ”tuggad och utspottad”. Jag är också rejält trött på alla intriger och falska människor med vänliga fasader – men där man får en kniv i ryggen så småningom.

Jag är ingen martyr, är heller inte ute efter sympatier.

Risken finns nu att detta blogginlägg kan skapa ännu mer förlöjligande, att man börjar sprida ännu fler lögner och rykten. Men så får det vara.

Som läget är nu litar jag enbart på min familj och mina närmaste vänner. Dessa vet vad jag fått utstå, men även vad de själva fått utstå – på grund av mig!

Tills vidare vill jag också tacka av hela mitt hjärta alla er som funnits här i bloggen med mängder av fina kommentarer och allt stöd – och till alla er som läst den med stort intresse. Bloggen kommer finnas kvar att läsa, den kommer inte avslutas.

Framtiden kommer att visa om det blir en ny storm av detta inlägg, eller om det blir tyst. I vilket fall så bryr jag mig inte.

Jag kommer inte tills vidare svara på några frågor om vad som hänt; men om man vill skapa någon form av helhetsbild så kan man ju fördjupa sig i de olika inlägg jag redan skrivit här på bloggen, prata runt med olika människor och höra andras resonemang om mig – eller helt enkelt räkna ihop 1+1…

Just precis nu är allt bara fullständigt tomt.

(Bild 1 – Kvällsljus, 2008)

56 reaktioner på ”Tomt……

 1. Nej… åh så ledsamt. Förstår dock att måttet blir rågat tillslut. Ta hand om dig och din familj och jag är oerhört tacksam för all konversation via din blogg och alla dina fina bilder.

 2. Vad är nu detta ! Jag förstår ingenting du som är så duktig fotograf och verkar så stark och målmedveten.Du ska inte nedslås av elaka människor som inget förstår.Ta nya tag och glöm

   • Jag vet! …och jag är nästan säker på att jag förstår också, men jag spekulerar definitivt inte, utan denna ”vetskap” håller jag för mig själv… Som sagt, ni vet var jag finns, oavsett om det är för att prata, umgås eller ”bara vara”. Skickar ännu fler styrkekramar och hoppas (och tror) för allt vad jag är värd, att även denna situation löser sig och att ”allt blir bra”, att ni slipper fler bakslag! ❤

 3. Ge inte upp, då har de ju vunnit. Ta en period med återhämtning och kom igen. Du har fullt med vänner kvar.

  Jag kommer i höst fråga om en enskild dag med dig för att jag vill fortsätta att utvecklas vidare i det konstnärliga fotograferandet..

  • Tack så mycket Thomas! 🙂
   Det kommer episoder i livet då jag undrar om det alltid är meningen att det ska vara så. Jo, jag vet att jag har många vänner – och detta är jag oerhört tacksam över. Sedan har jag ju fiender också, tyvärr.

 4. Snälla nå’n, vad är det som sker? Du är inte den som ger upp, det vet jag. Rak i ryggen är du. Du har en stor skara vänner som stöttar dig. Tyvärr är det dock dina fiender som har störst makt men du har en solid grund att stå på.

  • Tack Erik! 🙂
   Rak i ryggen är jag, men det är inte lätt att hantera det som känns övermäktigt. Visst har mina fiender störst makt, och de vet precis vilka knappar de ska trycka på.

 5. Trist å høre at denne shiten ennå ikke er over… Jeg kjenner deg som en sterk person med ståpå vilje. Håpar at dette trenger igjennom når stormen har lagt seg! Pass på deg selv og dine nærmeste Terje. Ikke la mobben få overtaket…

  • edfgdefg? Troll är verkligen tragiska! Så lätt det är att anonymt sitta bakom en skärm, lämna elaka kommentarer och bete sig allmänt illa. Jag gissar att du inte ens känner Terje, för då borde du inte skratta…och om du säger att du känner Terje och ändå skrattar, då känner du inte Terje!

  • Du tycks tro att du har avgått med segern edfgdefg. Men ditt problem är att din intelligens inte räcker till för att inse att en solitär stärks av stormar. Ju mer det blåser desto starkare blir de och desto fler vänner och sympatisörer får de.

 6. Det är du som ska ha tack Terje, för alla fina inlägg med tänkvärda texter och underbara bilder som du bjudit oss på under så lång tid. Jag hoppas att motgångarna tar slut. Ta hand om dig!

 7. Jag blir så arg på dessa människor.
  Och jag blir ledsen och förtvivlad över din och de dinas situation.
  Jag är inte en man som inte så lätt sätter ord på pränt, men jag tror, hoppas, att du vet vad jag står i frågan. Och du/ni är alltid välkomna att höra av er när det passar för nån tur med kamera eller bara lite skitsnack. Ta hand om er!

 8. Dette var leit å høre. Både fordi jeg kommer til å savne bloggen din, og fordi jeg ønsker at du og dine skal ha det bra.

  Jeg er litt nede for telling sjøl, av helt andre årsaker. Det gjør kanskje at jeg føler ekstra med deg. Ta vare på deg sjøl, bruk den tida du trenger, men ikke la deg knekke.

  Stor god manneklem 🙂

 9. Jaha vad kan man säga tråkigt, mycket tråkigt. Vad är det för fel på vissa människor, jag menar ibland måste man släppa och gå vidare. Men vissa fastnar visst i utvecklingen och tanken, det är synd om människan som Strindberg uttryckte det.
  Så tråkigt att du känner som du känner, men förstår samtidigt så kommer droppen som fyller bägaren och man får nog. Allt må te sig svart nu men det finns alltid ljus, hoppas du hittar det och kommer igen. Låt inte dessa belackare vinna, visst de kan få denna ronden. Men du kommer att vinna matchen.
  Hoppas att det ordnar upp sig och stå på dig Terje.
  Och kom tillbaka när tiden är mogen och du är redo, undertiden så får vi hålla tillgodo allt du hittills publicerat här på bloggen. Väl mött igen…
  /Christer K

  • Tack så mycket Christer! 🙂
   Vad som gör att vissa människor fastnar i utvecklingen, som stora delar av mobben verkar ha gjort, det vet jag inte. Men jag tror att det har blivit ett självändamål som mer handlar om de själva än om mig. Det tar nog inte lång tid att räkna ut, efterhand som tiden går. Det verkar vara de samma historier och spekulationer hela tiden, men något måste de ju hålla fast vid för att rättfärdiggöra sig själva. Idag har nästan inga något insyn i mitt liv, och jag är mycket snål med att informera om mitt liv. Däremot är mobben tacksam för andra att använda som verktyg, även om nu alltfler börjar slå näven i bordet. Då det börjat förstå vad det handlar om.

   Det som kommer att ske, det är nog meningen också. Om jag vinner matchen vet jag inte, då jag inte spelar med i någon match. Jag är mig själv hela tiden, inget konstigt – för de som kan och vill se.

 10. De aller fleste synes vel dette har gått alt for langt Terje. Den eller de som holder på å gjøre livet ditt surt synes vel de er litt av noen flotte mennesker nå. Men gjør det som er best for deg og for all del ikke senk deg ned på deres nivå. Uansett hva de sitter inne med, så sitter de i allefall med svarteper. Lykke til videre Terje og til dere sjuke sjeler som driver med mobbing og hets, straffen er å leve med dere selv for resten av deres miserable liv.

  • Takk Børge! 🙂
   De aller fleste begynner å synes dette ja. Vi får se når de aller fleste har kommet til det punktet når det er nok. Den dagen kanskje kommer, jeg vet ikke.

 11. Det här är fruktansvärt!
  Förstår inte varför folk fortsätter att baktala och ge sig på dig Terje!
  Jag kan bara inte förstå det… 😦
  Min förhoppning är nog som för flera här som kommenterat din blogg, att du kommer igen. Jag tror att jag talar för oss alla när jag säger att jag kommer att sakna din underfundiga blogginlägg och fantastiska bilder. En sak ska du veta Terje och det är att du i mina ögon alltid kommer att vara den största av Natufotografer!
  Du vet vart jag finns om det är något jag kan göra.
  Ta hand om dig och Malin nu!

 12. Tomt…
  Mycket tråkigt att ta del av detta meddelande,hoppas att det inte blir bestående utan att du kommer igen när det förhoppningsvis känns bättre. Som att mista en gammal vän då jag oftast har börjat morgonen med din blogg. Känner ju inte dig personligen men har gillat både bilder och tankar om fotografi och livet i stort. Stå på dig,Terje.
  Mvh Ove

 13. Beklagar…låt inte de mörka krafterna ta över ditt liv…önskar att du kan komma igen med nya friska krafter inom sinom tid…saknar dig och dina texter och bilder.

  Steffe

 14. Först av allt vill jag tacka av hela mitt hjärta för de stödjande kommentar ni ger mig, men jag vill också klarlägga en viktig detalj; det jag nu råkat ut för handlar inte om näthat. Näthatet har jag sedan länge lärt mig att hantera, och det är inget som påverkar mig i mitt liv idag. Jag har sedan länge gått vidare med både mig själv som person och mitt fotograferande. Och jag fotograferar fortfarande, senast igår var jag ute en runda och det blev en riktigt trevlig serie på ekorre.

  Det jag råkat ut för denna gång är vad en eller två personer (som jag vet vem det är) har sagt om mig, som tydligen är till stor nackdel för mig. Men där jag ännu inte vet vad som sagts. Jag kan eller vill inte vara mer konkret om vad det handlar om, givetvis för att inte härleda det i en särskild riktning som då kan göra det ännu värre. Men det är lögner och förtal, så det räcker, med tanke på vad det som sades resulterade i.

  Steffe: De mörka krafterna kan inte ta över mitt liv, jag är alldeles för klar med vem jag är och gör, men jag verkar inte kunna stoppa personer som av olika orsaker tydligen vill sticka käppar i hjulen på mig. Och att detta verkar återkomma med jämna mellanrum. Det handlar alltså om konkreta saker, inga spekulationer.

  Det kanske cirkulerar många rykten om vad det handlar om på olika ställen på Internet, men det är i så fall inget annat än rykten!

  Än en gång ett stort tack för ert stöd! 🙂

 15. Tack Terje för ett visst klarläggande och förtydligande. Vi är många som är ordentligt bekymrade. Att det finns rötägg som snackar skit är väl en sak men det sorgligaste av allt är att de som lyssnar tror mer på skitsnacket och förtalet än på dig. Det är kanske denna tredje part som vållar mest skada egentligen. Tänk om det vore tvärtom ändå.

  • Ett klarläggande och förtydligande, så långt jag vill berätta. Det finns många som tror på skitsnacket, men även några som tar tag i det och kommer till mig för att försöka hitta lösningar jag själv inte hittar.

 16. Tack för fina inlägg! Jag hoppas att du småningom återkommer med spännande bilder och tankar om bildskapande.

  Vänliga hälsningar
  Hannes

 17. Det är ett märkvärdigt tomt hål i etern just nu. Hoppas allt ordnar upp sig snart och att tillvaron återgår till det normala. Vi är många som saknar aktiviteten här och att ni blir behandlade som de respektabla människor ni är.

 18. Det får tyvärr bli tomt i etern ett tag till. Det finns saker i mitt liv som just nu är viktigare, jag vet heller inte om jag kommer tillbaka – även fast jag skulle önska mer än något annat att det kom tillbaka till det normala. Att något blir normalt för en gångs skull i mitt liv; men inget ska få vara normalt för mig – vilket är oerhört tröttsamt.

  Att få någon form för upprättelse i livet, det känns utopiskt som önskemål för mig. Och det handlar inte om näthat, eller naturfotohistorieböcker, eller foto egentligen heller. Inte handlar det om jag går på bidrag eller har förlorat något bidrag (jag har inga bidrag!). Spekulationerna tycks vara många, men inga är i närheten. Men att det handlar om att jag blir motarbetad, att några sticker käppar i hjulen, att några vill verkligen förstöra – av anledningar som jag fortfarande inte känner till.

  Det har pratats om att jag borde gå till media om detta, att det blir utredd en gång för alla – men det finns människor i detta som givetvis är fantastiskt duktiga på att täcka över, eller kanske mörklägga.

  Det har verkligen kliat i fingrarna att en gång för alla lämna ut allt i ett offentlig sammanhang, och då menar jag verkligen ALLT – men något i mig stoppar mig. Kanske för att jag inte orkar gå genom hela soppan en gång till. Och nej, det handlar inte om foto – eller att jag gjort någon ny skandal. Det med skandaler har jag fått nog av för hela livet. Och denna gång har inte jag gjort något fel överhuvudtaget. Vilket gör situationen ännu svårare att hantera, eller försöka hitta lösningar på.

  Om det går som det går, så är det väl det som är meningen. Så kan det kännas.

  Jag har som sagt inga depressioner och är inte psykisk instabil i någon form; utan känner precis exakt som jag skrivit i blogginlägget: ”Jag är helt enkelt fruktansvärt trött på att alltid bli utnyttjad, baktalad, utsatt för fulspel och maktspel, skitsnack, lögner och förtal – är helt enkelt så förbannat less på att ständigt känna mig ”tuggad och utspottad”. Jag är också rejält trött på alla intriger och falska människor med vänliga fasader – men där man får en kniv i ryggen så småningom.”

  Det finns människor som försöker hitta lösningar på problemet, all heder åt dessa, men om de lyckas vet jag inte.

 19. Så ytterligt tråkigt allt detta är, kan inte säga så mycket mer. Även om aktiviteten här på bloggen känns låg just nu från dina och Malins trogna följare känns det som vi alla håller andan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s