I djup tacksamhet…

(1)

De senaste dagarna har varit smått kaotiska… Dels sliter jag med en vansinnigt seg och långdragen förkylning, något som i dessa tider gör att jag får hålla mig isolerad – kontakten med andra personer får hållas till ett minimum. Visst gjorde jag en Covid-19-test för några veckor sedan, som var negativt, men förkylningen har även efter det gått upp och ned. Ena dagen hängig, för att nästa dag känna mig piggare.

Och mitt uppe i detta släpps filmen ”Terje”, först på SVT Play idag (enbart inom Sverige) och sedan på tisdag kommer den på SVT 1. Olika media har redan hört av sig och gjort nyhetsartiklar om detta – det har även blivit en liveintervju i radion.

Hittills har filmen fått extremt fina reaktioner. Undrar hur det sedan kommer bli efter att den gått på teve.

Försöker hålla fokus från allt det mediala och den stora uppmärksamheten (lyckas nog inte helt, om jag ska vara ärlig), genom att fotografera som vanligt. Som denna nya bild, från en dimmig dag här i Mullsjö nyligen. Solen gjorde ett försök på att bryta genom den täta dimman, när en flock duvor passerade.

Jag är djupt tacksam för all den fina respons jag hittills fått.

(Bild 1 – Duvor, 2020)

10 reaktioner på ”I djup tacksamhet…

  1. Ja, det måste vara dubbelt detta med all uppmärksamhet med den erfarenhet du har kring det. Jag tyckte ändå det var med värme de gjort denna dokumentär och ett fint porträtt av dig. Gillade sekvensen med dig och din pappa när han ville hem och du ”bara skulle ta en bild till”… lite igenkänning där om man har nån med sig ut som inte själv fotar. Som jag skrev på insta tyckte jag att den tog slut alldeles för fort och hade gärna sett mer om ditt skapande i nutid.

    • Tack så mycket Lena! ❤️
      Ja, det är speciellt hur en dokumentär blir till. Hur filmteamet ställde ledande frågor för att skapa ett samtal mellan mig och min pappa – det blev ju lite tillspetsat, men jag tror många kände igen sig. Minns att någon på SVT blev rörd av samtalet mellan mig och min pappa i bilen, då hon kände igen sig. Filmen kunde ha varit dubbel så lång, material finns redan till en hel serie (som jag och filmteamet skojade om). Att det kommer en film längre fram som mer handlar om mitt fotograferande och bildtänk, det känns lite så. Har hört sådana röster från olika håll. Som filmen är nu, så är det många som känner att man vill se mer. 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s