Vänskap…

(1)

Jag tänker på betong. Till en början som en blöt sörja, men som efterhand blir allt hårdare och starkare – för att sedan bli ett stadigt fundament i tillvaron. 2011 var du både besviken och frustrerad, som alla andra naturfotografer. Två år senare anmälde du dig till en heldag. Resten är historia.

Tio år har gått sedan den heldagen, du har nu blivit 40 år. Tänka sig, vad åren gått snabbt. Det har blivit många timmar bland älgar, rådjur, forsärlor och snokar. I Mullsjöskogarna, vid Hornborgasjön och i Kolmårdsskogarna. Ibland i tyst samförstånd, men ofta också i intensiva diskussioner – om livet i stort, om naturfotografi och om musik. Undrar hur många timmar det blivit på Facetime mellan Mullsjö och Svärtinge?

Du fanns även med som ett givet inslag i dokumentären på SVT. Du är en sådan sällsynt människa som man kan dela tankar med. Som förstår genom din klokhet, detta utan att jag ibland behövt säga något.

Det känns tryggt att ha dig som en nära vän, att få skratta med, att få vara tokig med. Men är något jobbigt, så finns du där också. Det finns plats för både allvar och tokerier!

Till en början var jag din förebild, utan att jag visste vem du var. Sedan tyckte du illa om mig och det jag gjorde 2011. Men det blev starten på något ingen kunde sia om. Vilken tur att jag gjorde det jag gjorde, annars hade vi kanske aldrig träffats…

Livet är verkligen som ett märkligt vägnät.

Jag förlorade några goda vänner där under 2011, men jag fick en ny vän som visade sig bli en ännu bättre vän än alla de andra som försvann tillsammans!

Vi ses snart igen, men jag vill skicka dig en särskild hälsning till dig idag när du har ditt öppna hus och firar dina första 40 år. Hittade denna älgbild i arkivet och såg dig i bilden. Uttrycket, värmen, öppenheten, harmonin och personligheten.

Tack för att jag får vara din vän, bättre vän än du är Mårten kan man inte önska sig! Jag älskar dig!

(Bild 1 – Älgen Mårten, 2017)

4 reaktioner på ”Vänskap…

 1. Oj, vilken fin artikel du skrivit Terje!
  Jag blir alldeles mållös och vet inte riktigt vad jag ska säga…
  Vänskap är såklart inte enkelriktad, utan dubbelriktad – jag har såklart också fått en fin vän. En vän jag kan rådfråga, diskutera med och inte minst skratta tillsammans med!

  När jag fick min heldag med ”Terje Hellesø” 2013, var jag minst sagt nervös när jag begav mig mot Mullsjö den där augustidagen. Det blev 18h tillsammans med dig i naturen den dagen/dygnet. Allt annat är historia som sagt, men en sak är säker – jag hade inte varit den jag är idag om det inte varit för dig Terje. Då menar jag inte bara som fotograf, utan även som person. Som vi brukar säga – att vara fotograf handlar om så mycket mer än just att vara ute och fotografera. 👍

  Vi har haft åtskilliga timmar tillsammans i Mullsjöskogarna och fotat både det ena och det andra – allt från mygg till älgar. Det är kvällar, morgnar och dagar ute i naturen som jag ALDRIG glömmer utan bär med mig i tankarna hela tiden och som minst sagt inspirerat att fortsätta med mitt bildskapande.

  Ingen visste i förhand att vi skulle bli så fina vänner – men en sak är säker jag fick den absolut bästa presenten då jag fyllde 30 och fick min ”heldag med Terje”. STORT TACK Terje för en fin artikel och för allt – du är verkligen älskad, inte bara av mig utan av hela familjen och min absolut bästa vän! 🙏😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s