6 reaktioner på ”Vattenfall och vattenånga…

  1. Jag har problem med högt bildbrus när jag tog dessa bilder med D300, har inte provat D700 ännu då jag håller på att lära mig Fuji X-T1 vilken är en kamera som jag hatar. Fuji X-Pro 1 är ok i alla fall Föredrar Nikon DSLR. Fuji kamerorna ersatte Panasonic LX3 och LX5 kompakter vilka fungerade mycket bra, då jag ville ha en större sensor. Hur lyckas du få så klara bilder?

    • Har inte några problem med brus när jag använder Pentax K5 som denna bild är gjord med. Det blir klara och brusfria bilder upp till åtminstone 800 ISO. Däremot är jag mycket sällan över 80 ISO, som på denna bild. 🙂

      • Det var intressant information. Jag misstänker att det är D300 som brusar så mycket. Har inte analyserat Fuji X-T1 ännu. Den motsvarar din K5 tror jag. Efter att D300 gick sönder så skaffade jag en D700 att använda tills jag har råd med en begagnad D850 då jag kunde återanvända vertikalgrepp och batterier. Jag har inte hunnit analysera bruset från denna kamera ännu men det är samma generation som D3 så egenbruset är nog högt. Kämpar med att lära mig kombinationen D700+Zeiss 50mm F1.4 lins. Har även problem med Fuji X-T1+55-200mm optik, en kamera som jag hatar då den har små knappar och är spegellös och svårt att använda med handskar. Range finder kameran Fuji X-Pro 1 med 18-55mm fungerar dock mycket bra trots att den är spegellös men jag tycker om att använda Range finder kameror. Båda kamerorna köpte jag av en fotokamrat och var ersättare för kompakt kamrorna Panasonic LX3 och LX5 för att få en större sensor. Var inget lyckat byte då jag var mer kreativ med kompakt kamerorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s