10 år med bloggen…

20201_2021 (1)

Idag är det 10 år sedan jag startade denna blogg. Visst bloggade jag även tidigare, men just denna blogg är 10 år gammal just idag. Sedan dess har det blivit över 8000 blogginlägg, något som skulle innebära ett snitt på mer än 2 inlägg per dag. Totalt har jag i dessa inlägg publicerat 20200 bilder, alltså mer än 2000 publicerade bilder per år.

De absolut flesta av dessa har varit nya bilder, ofta fotograferade samma dag som de publicerades, men jag har också delat med mig av äldre bilder. Allt för att kunna skapa en så varierad blogg som möjligt, där man samtidigt ska kunna få en så bra helhetsbild som möjligt av mig som fotograf.

Det har också blivit rätt många längre artiklar; för närvarande har det blivit 429 publicerade artiklar i bloggen. Dessa längre artiklar har dagligen nya läsare, vilket jag är mycket tacksam över; att så många använder bloggen inte enbart för att uppdatera sig kring de senaste inläggen, utan använder den som ett bibliotek för att inspireras och möjligen få lite fototips kring hur jag tänker och fotograferar.

Det har blivit mest landskapsbilder, för närvarande 6845 publicerade bilder. Mest från de platser jag bott genom åren; Västergötland, Hälsingland, Skåne och Norge. Därefter har det blivit rätt mycket fågelbilder, för närvarande 6407 publicerade bilder. Tornseglaren dominerar med 856 publicerade bilder; men det har även blivit rätt mycket på kaja och sidensvans. Olika makro- och närbilder har det hittills blivit publicerat 3692 bilder, där olika växter dominerar. Växten som dominerar är inte överraskande blåsippa, med 121 publicerade bilder. Men det finns mycket bilder på is, vatten, sländor och grodor. Jag har även publicerat 2943 bilder på olika däggdjur. Här dominerar älgen med 964 publicerade bilder. Rådjur, skogshare och fälthare har jag också publicerat många bilder av. Bilderna på människor är minst till antalet, då jag i första hand är naturfotograf. Under dessa 10 år har det publicerats 277 bilder på människor.

Jag är riktigt tacksam för det stora antalet besökare som bloggen har, för närvarande har jag haft nästan 4 miljoner besökare – vilket skulle innebära runt 400 000 besökare per år. Antalet besökare varierar rätt mycket; vissa dagar lite drygt 100 besökare, där sommaren är lågsäsong. Men jag har även haft uppåt 15 000 besökare, då vid speciella tillfällen. Just när dokumentären ”Terje” visades på SVT förra hösten blev det ett rejält skutt i besöksstatistiken.

Synnerligen tacksam är jag också för alla de som lämnar kommentarer i bloggen; till mina artiklar och de publicerade bilderna, hittills har det blivit över 27 000 kommentarer. Något som jag tackar för av hela mitt hjärta.

Bloggen lever vidare. Det kommer nya inlägg varje dag, ibland med flera bilder i samma inlägg. Nya artiklar kommer med jämna mellanrum, enbart under 2021 har det hittills blivit 17 publicerade artiklar. Jag får också olika meddelanden med synpunkter på vilka ämnen jag bör skriva om framöver, något jag tacksamt tar emot. Nya artiklar är under arbete, så flera kommer under hösten.

Jag vill också passa på att tacka alla de som följer mig på Instagram och alla de som finns på min vänlista på Facebook. Några av dessa kommer också på besök till bloggen, vilket jag är tacksam över.

Vi ses framöver, under de kommande 10 åren här i bloggen!

(Bild 1 – Guldfisk, 2021)

8 reaktioner på ”10 år med bloggen…

  1. Grattis bloggen och en stor heder till dig Terje – att du delar med dig så mycket av dina bilder och dina kunskaper om fotografi. Som sannolikt många redan har upptäckt, så är detta en skatt när det kommer fotografering. Här finns så mycket inspiration och lärdomar att jag trår det är svår att hitta det så samlat någon annanstans. STORT TACK själv och jag ser verkligen fram emot de kommande 10 åren och vart vi alla landar med fotograferandet då. Med all säkerhet vet jag att bilderna i alla fall inte kommer att se likadana ut. Med det menar jag att du fotograferingen utvecklas med tiden, precis som den egna människan/personen. Spännande och återigen ett STORT GRATTIS!!! 🥳🥳🥳🙏👍

  2. Trivs som fisken i vattnet gör du,förhoppningsvis också alla dina besökare i bloggen.10 år till låter som en bra början,får se om jag hänger med så länge. Grattis i all fall till de gångna 10 åren,de har varit inspirerande,Terje.

  3. Åren går fort märker jag. Minns mycket väl när du startade bloggen och hur tacksam jag var att den kom igång. Har fått oerhört mycket inspiration härifrån ska du veta, liksom tips och idéer. Minns också de roliga utmaningarna du hade ett tag där du gav läsarna olika uppgifter, och att man kunde rösta fram årets bild. Det är en synnerligen levande blogg du driver och hoppas att du fortsätter i samma tempo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s