Det är smaken som avgör, del 10

(1)

(Bild 1 – Gammelenen – Trolldalen, Västergötland – Sverige 2018)

(2)

(Bild 2 – Storm över Skälderviken – Sven Johns udde, Skåne – Sverige 1993)

(3)

(Bild 3 – Fisktärna – Sandön, Skåne – Sverige 2000)

(4)

(Bild 4 – Dvärgbjörk – Tyin, Buskerud – Norge 1991)

(5)

(Bild 5 – Havsörn – Flaket, Hälsingland – Sverige 2007)

(6)

(Bild 6 – Bergfinkar – Välinge, Skåne – Sverige 1997)

(7)

(Bild 7 – Tofsvipa – Storetveit, Hordaland – Norge 1981)

(8)

(Bild 8 – Sångsvan – Rössjön, Skåne – Sverige 2000)

(9)

(Bild 9 – I skogen – Mullsjö, Västergötland – Sverige 2018)

(10)

(Bild 10 – Skogshare – Hallands Väderö, Skåne – Sverige 1989)

Jag fortsätter med bloggserien ”Det är smaken som avgör” med ett tionde (och för närvarande sista) avsnitt och 10 nya utvalda bilder, där ni läsare har möjlighet att välja ut den personliga favoriten.

Några av er väljer bilder efter motiv, andra efter ljuset. Några vill ha tydliga bilder, mer äkta eller dokumentära naturbilder – medan andra tänker mer utifrån bildens mer konstnärliga värden, kanske med olika grader av abstraktion.

Till varje gång har jag valt ut 10 bilder; lite olika motiv, lite olika bildtekniker. Några bilder kan vara personliga favoriter, andra kan vara bilder jag själv inte är så förtjust i. Men vilka som är vilka, det tänker jag inte berätta.

Bildtitlarna är enklaste möjliga, utan några indikationer, mer beskrivande för att kunna skilja bilderna åt. Några är nya bilder, men då och då kombinerar jag med äldre bilder. Vissa bilder kan ha vackert och smäktande ljus, andra är mer grå och alldagliga. Men ni måste välja en bild som favorit, vilket vissa gånger kan kännas enkelt och självklart – men andra gånger kan jag göra det riktigt svårt för er. Ni kommer förstå efterhand.

Tanken är inte att få till ännu en tävling; då jag helt enkelt är en stor motståndare till fototävlingar. Här handlar det mer om att engagera er läsare, tvinga är att välja genom att rösta på pollen – men jag hoppas också att ni lämnar en kommentar under inlägget där ni förklarar era val. Klicka på den bild i pollen under som är din favorit av dessa 10 bilder.

Förhoppningsvis kan detta ge intressanta bilddiskussioner.

Ni får givetvis också komma med frågor; några vill gärna ha några svar innan man röstar, men mina svar kan givetvis också utveckla bilddiskussionerna i kommentarsfältet.

Som vanligt när ni kommenterar så föredrar jag att ni använder era riktiga namn, här finns ingen plats för eventuella nättroll som vill sabotera – därför kommer era kommentarer inte synas innan jag godkänt dem och även lämnat svar.

Inläggen i denna nya bloggserie kommer återkomma med jämna mellanrum.

10 reaktioner på ”Det är smaken som avgör, del 10

  1. Himla kul initiativ. Jag har totalt missat detta och halkar in på slutet. Till min förvåning gick alla fågelbilder utom bergfinkarna bort på direkten. (Jag undrar varför.) Haren var för lättsmält, även om, eller kanske just därför att den var så fantastisk. Men jag gick i mål på den levande känslan i vattnet i bild 2.

  2. Känns som en svagare omgång med bilder. Jag röstade på Bild 9 – I skogen. Tror att den del av bilderna är influerade av 70 tals naturfotostil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s