Det är smaken som avgör, del 9

(1)

(Bild 1 – Sångsvanar – Rössjön, Skåne – Sverige 2000)

(2)

(Bild 2 – Storm – Hovs hallar, Skåne – Sverige 1988)

(3)

(Bild 3 – Vintrigt vattenfall – Ryfors, Västergötland – Sverige 2021)

(4)

(Bild 4 – Skräddare – Ryfors, Västergötland – Sverige 2017)

(5)

(Bild 5 – Klippor – Hovs hallar, Skåne – Sverige 1995)

(6)

(Bild 6 – Älg – Habo, Västergötland – Sverige 2020)

(7)

(Bild 7 – Ängskovall – Hallands Väderö, Skåne – Sverige 1988)

(8)

(Bild 8 – Lilla stenen – Dagshög, Skåne – Sverige 1991)

(9)

(Bild 9 – Kungsfiskare – Jönköping, Småland – Sverige 2021)

(10)

(Bild 10 – Tornseglare – Mullsjö, Västergötland – Sverige 2018)

Jag fortsätter med bloggserien ”Det är smaken som avgör” med ett nytt avsnitt och 10 nya utvalda bilder, där ni läsare har möjlighet att välja ut den personliga favoriten.

Några av er väljer bilder efter motiv, andra efter ljuset. Några vill ha tydliga bilder, mer äkta eller dokumentära naturbilder – medan andra tänker mer utifrån bildens mer konstnärliga värden, kanske med olika grader av abstraktion.

Till varje gång har jag valt ut 10 bilder; lite olika motiv, lite olika bildtekniker. Några bilder kan vara personliga favoriter, andra kan vara bilder jag själv inte är så förtjust i. Men vilka som är vilka, det tänker jag inte berätta.

Bildtitlarna är enklaste möjliga, utan några indikationer, mer beskrivande för att kunna skilja bilderna åt. Några är nya bilder, men då och då kombinerar jag med äldre bilder. Vissa bilder kan ha vackert och smäktande ljus, andra är mer grå och alldagliga. Men ni måste välja en bild som favorit, vilket vissa gånger kan kännas enkelt och självklart – men andra gånger kan jag göra det riktigt svårt för er. Ni kommer förstå efterhand.

Tanken är inte att få till ännu en tävling; då jag helt enkelt är en stor motståndare till fototävlingar. Här handlar det mer om att engagera er läsare, tvinga är att välja genom att rösta på pollen – men jag hoppas också att ni lämnar en kommentar under inlägget där ni förklarar era val. Klicka på den bild i pollen under som är din favorit av dessa 10 bilder.

Förhoppningsvis kan detta ge intressanta bilddiskussioner.

Ni får givetvis också komma med frågor; några vill gärna ha några svar innan man röstar, men mina svar kan givetvis också utveckla bilddiskussionerna i kommentarsfältet.

Som vanligt när ni kommenterar så föredrar jag att ni använder era riktiga namn, här finns ingen plats för eventuella nättroll som vill sabotera – därför kommer era kommentarer inte synas innan jag godkänt dem och även lämnat svar.

Inläggen i denna nya bloggserie kommer återkomma med jämna mellanrum.

8 reaktioner på ”Det är smaken som avgör, del 9

  1. Utan tvekan bild 5 för mig. Den utstrålar någon slags urkraft som förstärks av de mörka områdena och de lutande linjerna. Vinjetteringen uppe i högra hörnet tillför i mina ögon väldigt mycket för att balansera upp bildens övriga hörn.
    På andra plats bild nr 2 som jag inte riktigt kan sätta fingret på varför den tilltalar mig. Förutom då att vara en vacker bild. Det är något som nästan känns som en synvilla med den. Skulle inte förvåna mig om du tagit till något trick med dubbelexponering 🙂

  2. Jag röstade på storm. Bilden känns direkt i själen. Har inga teoretiska orsaker till att välja just denna. Tycker dock om gråskalan i bilden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s