Det är smaken som avgör, del 6

(1)

(Bild 1 – Vid sjön – Mullsjö, Västergötland – Sverige 2015)

(2)

(Bild 2 – Morgonljus – Nyhem, Västergötland – Sverige 2015)

(3)

(Bild 3 – Vinterlandskap – Herdla, Hordaland – Norge 1986)

(4)

(Bild 4 – Knipa – Ryfors, Västergötland – Sverige 2021)

(5)

(Bild 5 – Talgoxe – Mullsjö, Västergötland – Sverige 2021)

(6)

(Bild 6 – Ismönster – Norra Vånga, Västergötland – Sverige 2021)

(7)

(Bild 7 – Stenskvätta – Fårö, Gotland – Sverige 2007)

(8)

(Bild 8 – Gärdsmyg – Mullsjö fiskdammar, Västergötland – Sverige 2015)

(9)

(Bild 9 – Skog – Mullsjö, Västergötland – Sverige 2020)

(10)

(Bild 10 – Älgtjur – Mullsjö, Västergötland – Sverige 2015)

Jag fortsätter med bloggserien ”Det är smaken som avgör” med ett nytt avsnitt och 10 nya utvalda bilder, där ni läsare har möjlighet att välja ut den personliga favoriten.

Några av er väljer bilder efter motiv, andra efter ljuset. Några vill ha tydliga bilder, mer äkta eller dokumentära naturbilder – medan andra tänker mer utifrån bildens mer konstnärliga värden, kanske med olika grader av abstraktion.

Till varje gång har jag valt ut 10 bilder; lite olika motiv, lite olika bildtekniker. Några bilder kan vara personliga favoriter, andra kan vara bilder jag själv inte är så förtjust i. Men vilka som är vilka, det tänker jag inte berätta.

Bildtitlarna är enklaste möjliga, utan några indikationer, mer beskrivande för att kunna skilja bilderna åt. Några är nya bilder, men då och då kombinerar jag med äldre bilder. Vissa bilder kan ha vackert och smäktande ljus, andra är mer grå och alldagliga. Men ni måste välja en bild som favorit, vilket vissa gånger kan kännas enkelt och självklart – men andra gånger kan jag göra det riktigt svårt för er. Ni kommer förstå efterhand.

Tanken är inte att få till ännu en tävling; då jag helt enkelt är en stor motståndare till fototävlingar. Här handlar det mer om att engagera er läsare, tvinga är att välja genom att rösta på pollen – men jag hoppas också att ni lämnar en kommentar under inlägget där ni förklarar era val. Klicka på den bild i pollen under som är din favorit av dessa 10 bilder.

Förhoppningsvis kan detta ge intressanta bilddiskussioner.

Ni får givetvis också komma med frågor; några vill gärna ha några svar innan man röstar, men mina svar kan givetvis också utveckla bilddiskussionerna i kommentarsfältet.

Som vanligt när ni kommenterar så föredrar jag att ni använder era riktiga namn, här finns ingen plats för eventuella nättroll som vill sabotera – därför kommer era kommentarer inte synas innan jag godkänt dem och även lämnat svar.

Inläggen i denna nya bloggserie kommer återkomma med jämna mellanrum.

8 reaktioner på ”Det är smaken som avgör, del 6

  1. Sämre lading av bilder. Funderade på att inte rösta på en bild denna gång men röstade på 4 Knip i konkurennt med bild 5 Talgoxe då du integrerade miljö och huvud motiv till en organisk helhet och att talgoxen gav känslan av ett mera klassiskt utförande.

  2. Bild 2 där träden ser ut att kravla sig upp ur djupet från förhistorisk tid, man riktigt känner tiden som både stått still och rört sig framåt. Lite skrämmande samtidigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s