Det är smaken som avgör, del 5

(1)

(Bild 1 – Blåmes – Mullsjö, Västergötland – Sverige 2021)

(2)

(Bild 2 – Frost – Sibirien, Skåne – Sverige 1988)

(3)

(Bild 3 – Ismönster – Mullsjö, Västergötland – Sverige 2018)

(4)

(Bild 4 – Gråhakedopping – Hålehalldammen, Skåne – Sverige 2000)

(5)

(Bild 5 – Moln – Rönnen, Skåne – Sverige 1997)

(6)

(Bild 6 – Fasan – Mullsjö, Västergötland – Sverige 2017)

(7)

(Bild 7 – Mufflon – Mullsjö, Västergötland – Sverige 2021)

(8)

(Bild 8 – Strand – Nässjön, Västergötland – Sverige 2020)

(9)

(Bild 9 – Sten – Dagshög, Skåne – Sverige 1995)

(10)

(Bild 10 – Grenar – Mullsjö fiskdammar, Västergötland – Sverige 2019)

Jag fortsätter med bloggserien ”Det är smaken som avgör” med ett nytt avsnitt och 10 nya utvalda bilder, där ni läsare har möjlighet att välja ut den personliga favoriten.

Några av er väljer bilder efter motiv, andra efter ljuset. Några vill ha tydliga bilder, mer äkta eller dokumentära naturbilder – medan andra tänker mer utifrån bildens mer konstnärliga värden, kanske med olika grader av abstraktion.

Till varje gång har jag valt ut 10 bilder; lite olika motiv, lite olika bildtekniker. Några bilder kan vara personliga favoriter, andra kan vara bilder jag själv inte är så förtjust i. Men vilka som är vilka, det tänker jag inte berätta.

Bildtitlarna är enklaste möjliga, utan några indikationer, mer beskrivande för att kunna skilja bilderna åt. Några är nya bilder, men då och då kombinerar jag med äldre bilder. Vissa bilder kan ha vackert och smäktande ljus, andra är mer grå och alldagliga. Men ni måste välja en bild som favorit, vilket vissa gånger kan kännas enkelt och självklart – men andra gånger kan jag göra det riktigt svårt för er. Ni kommer förstå efterhand.

Tanken är inte att få till ännu en tävling; då jag helt enkelt är en stor motståndare till fototävlingar. Här handlar det mer om att engagera er läsare, tvinga är att välja genom att rösta på pollen – men jag hoppas också att ni lämnar en kommentar under inlägget där ni förklarar era val. Klicka på den bild i pollen under som är din favorit av dessa 10 bilder.

Förhoppningsvis kan detta ge intressanta bilddiskussioner.

Ni får givetvis också komma med frågor; några vill gärna ha några svar innan man röstar, men mina svar kan givetvis också utveckla bilddiskussionerna i kommentarsfältet.

Som vanligt när ni kommenterar så föredrar jag att ni använder era riktiga namn, här finns ingen plats för eventuella nättroll som vill sabotera – därför kommer era kommentarer inte synas innan jag godkänt dem och även lämnat svar.

Inläggen i denna nya bloggserie kommer återkomma med jämna mellanrum.

12 reaktioner på ”Det är smaken som avgör, del 5

  1. Ingen av bilderna träffar mig i magen. Jag väljer bild 8 strand, i konkurrens med bild 1, på grund av det mjuka drömska uttrycket, vilket är något jag själv försöker skapa i mina bilder men med mindre lyckat resultat än vad du får. Så kompetens är tydligen inte en fråga om ålder då jag är några år äldre än dig. Tror bilden är någon tagen under lång tid. Jag tycker färgerna är utsökta och stärker bildens uttryck…

  2. Jeg elsker bildet 2 Frost….kanskje fordi jeg elsker bregner og deres form..MEN jeg velger meg Bilde 5 Moln som det beste..Mest fordi det er pirrende annerledes og jeg ikke kan ane hvordan du fikk dette til…

  3. Gillar bilden på Mufflon. Har svårt att förklara varför, men hela atmosfären är tilltalande och lite mystisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s