Det är smaken som avgör, del 4

(1)

(Bild 1 – Gråhakedopping – Hålehalldammen, Skåne – Sverige 2000)

(2)

(Bild 2 – Frostkristaller – Bærumsmarka, Akershus – Norge 1999)

(3)

(Bild 3 – Fiskmås – Huskvarna, Småland – Sverige 2020)

(4)

(Bild 4 – Vattenfall – Ekedalen, Västergötland – Sverige 2021)

(5)

(Bild 5 – Björkskog – Kilbo, Hälsingland – Sverige 2004)

(6)

(Bild 6 – Sandrevlar – Sandön, Skåne – Sverige 1997)

(7)

(Bild 7 – Död ejder – Hovs hallar, Skåne – Sverige 1989)

(8)

(Bild 8 – Rådjur – Mullsjö, Västergötland – Sverige 2020)

(9)

(Bild 9 – Tystnad – Lillehammer, Hedmark – Norge 1983)

(10)

(Bild 10 – Strömstare – Ryfors, Västergötland – Sverige 2019)

Jag fortsätter med bloggserien ”Det är smaken som avgör” med ett nytt avsnitt och 10 nya utvalda bilder, där ni läsare har möjlighet att välja ut den personliga favoriten.

Några av er väljer bilder efter motiv, andra efter ljuset. Några vill ha tydliga bilder, mer äkta eller dokumentära naturbilder – medan andra tänker mer utifrån bildens mer konstnärliga värden, kanske med olika grader av abstraktion.

Till varje gång har jag valt ut 10 bilder; lite olika motiv, lite olika bildtekniker. Några bilder kan vara personliga favoriter, andra kan vara bilder jag själv inte är så förtjust i. Men vilka som är vilka, det tänker jag inte berätta.

Bildtitlarna är enklaste möjliga, utan några indikationer, mer beskrivande för att kunna skilja bilderna åt. Några är nya bilder, men då och då kombinerar jag med äldre bilder. Vissa bilder kan ha vackert och smäktande ljus, andra är mer grå och alldagliga. Men ni måste välja en bild som favorit, vilket vissa gånger kan kännas enkelt och självklart – men andra gånger kan jag göra det riktigt svårt för er. Ni kommer förstå efterhand.

Tanken är inte att få till ännu en tävling; då jag helt enkelt är en stor motståndare till fototävlingar. Här handlar det mer om att engagera er läsare, tvinga är att välja genom att rösta på pollen – men jag hoppas också att ni lämnar en kommentar under inlägget där ni förklarar era val. Klicka på den bild i pollen under som är din favorit av dessa 10 bilder.

Förhoppningsvis kan detta ge intressanta bilddiskussioner.

Ni får givetvis också komma med frågor; några vill gärna ha några svar innan man röstar, men mina svar kan givetvis också utveckla bilddiskussionerna i kommentarsfältet.

Som vanligt när ni kommenterar så föredrar jag att ni använder era riktiga namn, här finns ingen plats för eventuella nättroll som vill sabotera – därför kommer era kommentarer inte synas innan jag godkänt dem och även lämnat svar.

Inläggen i denna nya bloggserie kommer återkomma med jämna mellanrum.

14 reaktioner på ”Det är smaken som avgör, del 4

  1. Den här gången föll jag pladask för Gråhakedoppingen. Gillar tonerna i det mjuka ljuset och förstås svärtan som omger den. Mycket vackra övergångar. Fågeln och vattnet talar.

  2. Strömstaren väcker en klassisk avund i mig, miljö och komposition står ut på ett alldeles speciellt sätt. men sedan stör det mig lite att den nästan fått kungsfiskarens färg istället. Så, istället blir det ett kornigt rådjur bara för att det tog mig en halvminut att hitta djuret och den nostalgiska känslan av Tri-X som finns kvar inombords.

  3. Frostkristallerna, ett för mig självklart val bland dessa bilder. Varför? För att det är en vintrig bild såklart och som sätter fart på fantasin.

  4. Ja ja, har sett på disse bildene flere ganger…Det kjennes ikke rett å velge et som det beste..Hvorfor egentlig? Alle bildene har et utrykk som tiltrekker meg..Men om jeg skal velge , så må jeg nok trosse dere andre og si nr.7 Død ejder…Kanskje fordi den er udødelig i utrykket?..Kanskje fordi vi lever i en vanskelig tid?. men mest av alt fordi den har alle disse runde stenene rundt seg..De minner meg om jorden..Og at vi ikke er udødelige, hverken mennesker eller dyr….bare et utrykk fra meg.Kate

    • Min tanke med denne serien er jo egentlig å avvepne konkurransetankene innenfor foto, man tvinges å velge et bilde og samtidig velge bort. Blandt bilder som er ganske ulike. Takk Kate! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s