Gott Nytt År 2021…

(1)

Nu på årets sista dag vill jag passa på och önska alla vänner ett riktigt Gott Nytt År inför 2021.

Året vi nu har bakom oss har varit ett synnerligen märkligt år; där mängder av negativa händelser även gett plats åt några riktigt positiva.

För min egen del var det premiären av filmen ”Terje” på SVT 1, en film som man även kan hitta på SVT Play. Filmen har haft stor betydelse för andras bild av mig som fotograf; faktiskt är det så att jag för första gången under hela min karriär faktiskt har fått en publik som värdesätter mina bilder mer än motiven och ljuset. Där jag tidigare alltid fick förklara vad jag hade gjort rent tekniskt och bildmässigt – där får jag idag reaktioner där publiken mer direkt tar till sig bilderna. Det fototekniska har tack och lov fått sekundär betydelse.

I dessa märkliga pandemitider så har mitt bildskapande fått en ny renässans. Helt otroligt!

Ser fram emot ett 2021 med ett flertal fotokurser, ett antal föreläsningar – och möjligen lite annat. Vi får se vad det nya året för med sig.

Jag valde ut en bild från Gettlinge gravfält på Öland, en bild från samma serie som bilden ”Min plats i ljuset” som finns på framsidan av boken med samma namn. Denna bild visar även det brinnande hjärtat.

Tack till er alla!

(Bild 1 – Mitt brinnande hjärta, 1995)

12 reaktioner på ”Gott Nytt År 2021…

  1. Gott Nytt År till er båda! Känns som filmen har blivit en riktig vändpunkt för dig. Bilden här ovan är en av mina favoritskapelser av dig. En bild som vägrar släppa greppet om betraktaten.

  2. Ja det har onekligen varit ett udda år oavsett om man menar omvärlden eller sitt egna. Många nya upptäckter om sig själv och andra som varit både positiva och mindre roliga. Pandemin har verkligen satt saker i perspektiv men har även gjort många otroligt kreativa och fått många att visa nya sidor. Jag är så glad att du äntligen får den uppmärksamhet du förtjänar kring dina bilder som som sagt inte handlar bara om ljuset och tekniken. Kanske allt fler börjat tröttna på alla likriktade influencer och kan se värdet i det egna bildspråket för vad det är, konst!
    Jag hoppas också att det ska smitta av sig på Malin och hennes fantastiska bildspråk och förmåga att förmedla känslor. Nu hoppas vi på ett bättre år när det kommer till pandemin så vi kan börja umgås mer fysiskt också. Önskar en god fortsättning och ett riktigt lyckosamt fotoår till dig och Malin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s