Det är smaken som avgör, del 3

(1)

(Bild 1 – Stock i forsen – Kolstien, Hordaland – Norge 1980)

(2)

(Bild 2 – Reflexer – Toftøy, Hordaland – Norge 1980)

(3)

(Bild 3 – Legoland – Billund, Jylland – Danmark 1981)

(4)

(Bild 4 – Svarteviken – Toftøy, Hordaland – Norge 1982)

(5)

(Bild 5 – Strandaster – Norrviken, Skåne – Sverige 1983)

(6)

(Bild 6 – Vinterhare – Høybuktmoen, Finnmark – Norge 1984)

(7)

(Bild 7 – Gluttsnäppa – Øvre Pasvik, Finnmark – Norge 1984)

(8)

(Bild 8 – Harehopp – Høybuktmoen, Finnmark – Norge 1984)

(9)

(Bild 9 – Sångsvanar – Svanvik, Finnmark – Norge 1984)

(10)

(Bild 10 – Vinter – Kirkenes, Finnmark – Norge 1984)

Jag fortsätter med bloggserien ”Det är smaken som avgör” med ett nytt avsnitt och 10 nya utvalda bilder, där ni läsare har möjlighet att välja ut den personliga favoriten.

Några av er väljer bilder efter motiv, andra efter ljuset. Några vill ha tydliga bilder, mer äkta eller dokumentära naturbilder – medan andra tänker mer utifrån bildens mer konstnärliga värden, kanske med olika grader av abstraktion.

Till varje gång har jag valt ut 10 bilder; lite olika motiv, lite olika bildtekniker. Några bilder kan vara personliga favoriter, andra kan vara bilder jag själv inte är så förtjust i. Men vilka som är vilka, det tänker jag inte berätta. Denna gång har jag valt ut bilder från mina första 5 år som aktiv naturfotograf.

Bildtitlarna är enklaste möjliga, utan några indikationer, mer beskrivande för att kunna skilja bilderna åt. Några är nya bilder, men då och då kombinerar jag med äldre bilder. Vissa bilder kan ha vackert och smäktande ljus, andra är mer grå och alldagliga. Men ni måste välja en bild som favorit, vilket vissa gånger kan kännas enkelt och självklart – men andra gånger kan jag göra det riktigt svårt för er. Ni kommer förstå efterhand.

Tanken är inte att få till ännu en tävling; då jag helt enkelt är en stor motståndare till fototävlingar. Här handlar det mer om att engagera er läsare, tvinga är att välja genom att rösta på pollen – men jag hoppas också att ni lämnar en kommentar under inlägget där ni förklarar era val. Klicka på den bild i pollen under som är din favorit av dessa 10 bilder.

Förhoppningsvis kan detta ge intressanta bilddiskussioner.

Ni får givetvis också komma med frågor; några vill gärna ha några svar innan man röstar, men mina svar kan givetvis också utveckla bilddiskussionerna i kommentarsfältet.

Som vanligt när ni kommenterar så föredrar jag att ni använder era riktiga namn, här finns ingen plats för eventuella nättroll som vill sabotera – därför kommer era kommentarer inte synas innan jag godkänt dem och även lämnat svar.

Inläggen i denna nya bloggserie kommer återkomma med jämna mellanrum.

16 reaktioner på ”Det är smaken som avgör, del 3

  1. Många bra bilder Terje, det var sårt att välja ut en av bilderna men jag valde vinter då jag tycker den berättar en historia också.

  2. Enkelt för min del eftersom pekfingret fastnade på nr 2 – reflexer – under scrollningen, så pass länge att fantasin började dra iväg åt alla omöjliga håll. Det man kan säga om bilden är att den definitivt inte är förutsägbar, vilket känns skönt ibland.

  3. Gluttsnäppan- i ett för arten främmande miljö skildrar väl det universella som vi ofta bortser ifrån men ändå är ständigt närvarande: att allting hänger ihop i ett större sammanhang.

  4. Det var riktigt svårt att välja mellan Vinterhare (nr.6) och Gluttsnäppa (nr.7). Till slut valde jag Vinterharen. En mycket vacker bild där haren visar sin bästa sida och den fina kompositionen i bilden där stenbumlingen har en stor betydelse.
    God fortsättning Terje!

  5. Många bilder som är bra, men jag föll på Sångsvanar 😃 Det blåa ljuset är så vackert👍🏻 Ha en god fortsättning av julen🎄

  6. Här var det ett enkelt val, sista bilden vinter. För mig handlar den om miljöförstöringen och alla djur vi lämnat efter oss pga vår livsstil och hänsynslösa framfart i naturen som ligger halvt dolda i snön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s