Attityd…

(1)

En bild från Mullsjö centrum igår…

Filmteamet är på besök i Mullsjö nu under ett antal dagar för att göra nya sekvenser till dokumentären om mig som kommer visas på SVT i oktober nästa höst. En dokumentär om mig som fotograf; mina tankar, min karriär – men också om händelsen 2011. Kan bli en riktigt spännande film, även om det kommer bli en konstig upplevelse att sedan titta på mig själv i en hel timme…

Filmteamet började filma mig i augusti 2016 och denna höst är vi inne i slutskedet för att den sedan ska klippas och redigeras under vintern.

Under filmningen i Mullsjö centrum igår under kvällen fick vi sällskap av fyra nyfikna killar som tyckte det verkade spännande med film och SVT… Passade på att föreviga två av dessa killar, bilder med typiskt killig ungdomsattityd. Blev en lite annorlunda paus under filmandet.

(Bild 1 – Attityd, 2019)

10 reaktioner på ”Attityd…

 1. Ha ha ha! Helt underbar bild och som du säger, så typiskt tonåringar/ungdomar… Den där dokumentären ser jag verkligen fram emot, det ska bli oerhört spännande och intressant att titta på. Hoppas att den blir bra och att du har mycket att säga till om. Förstår det där med att se sig själv…. det blir nog en märklig upplevelse med många känslor.

  • Tack så mycket Lena! Ska snart filmas igen idag… Ser fram emot dokumentären som kommer bli mycket stark, men är även nervös över att öppna upp mig så mycket inför allmänheten. Får lite ångest när jag tänker framåt till oktober nästa år.

 2. Hej Terje, jag ser också fram emot filmen eftersom jag oftast gillar det jag ser av ditt skapande. Men, nu kanske jag blir lite för personlig, är du inte rädd att filmen på nytt kommer att blåsa liv i det som hände 2011. Att det kommer att ta bort fokus från allt annat som du gjort. Jag tycker i alla fall att du är en fantastisk fotograf och vill att fokus hamnar på det.
  //Anders

  • Hej Anders, och tack för din fina kommentar! 🙂
   Visst berörs händelsen 2011, men denna gång med mina ord och inte andras. Dessutom med ett djup som tidigare inte kommit fram. Mitt fotograferande, min karriär, mitt sätt att tänka i bild, när jag fotograferar – det blir en rätt så heltäckande bild av vem jag är, även på djupet. Ser ut att bli något riktigt bra. Men tack för din oro, och kan även säga att en ny storm har jag inga problem med – då jag redan upplevt det värsta och blivit betydligt mer luttrad. Dessutom kan det bli en annan typ av storm – en storm som kommer från ett annat håll. 🙂

 3. Haha detta huvfolk och sina långfingrar, så nyfikna vill vara med men när uppmärksamheten riktas mot dem. Då vill man spela tuff och cool alla har vi varit där, på ett eller annat sätt. Har samma oro som Anders och hoppas innerligen att det blir som du beskrev. De är mästare på att förvränga, och kan med ytterst små subtila saker lägga en ton på innehåll så det ser ut på ett sätt men lämnar en besk bismak. Och bryr sig bara om dramaturgi, klick, tittar siffror. Haha oj vad jag önskar. Men Är det någon gång som jag vill ha fel, så är det nu. 😀 ja då har man drygt ett år då på sig att leta fram svt. 😁
  Ser med intresse framemot att få se denna dokumentär. Starkt av dig i alla fall Terje.
  /Christer K

  • Jag blir varm inombords när jag får sådana kommentarer som jag fått från dig och Anders – att ni verkligen bryr er. Tack så hjärtligt till dig också Christer!

   Jag har en positiv känsla till denna dokumentär och de olika filmningar som gjorts sedan 2016. Denna helg var dessutom vännen Mårten med och blev både intervjuad och filmad.

   Fast det är ju nervöst, även fast jag får se genom filmen innan och lämna kommentarer så blir det jobbigt och konstigt att titta på mig själv i sådan omfattning – antingen det varit när jag fotograferat sten och berättat på djupet vad det är jag jobbar fram i mina stenbilder eller när jag återbesöker Hellesøy och Toftøy hemma i Norge. Om två veckor är filmteamet tillbaka igen.

   Det är mycket jag skulle kunna berätta om vad som kommer med i filmen, men det är bättre att inte säga för mycket.

   Tack än en gång Christer (och även till dig Anders). 😀

   • Ok! Det låter bra och tryggt att du har en positiv känsla inför dokumentären, då vilar jag tryggt i det 😀
    Och nu blev det ännu mer spännande och intressant med teasern om innehållet, du skrev ovan 😀
    Det är ju processen fram till klar bild som är jäkligt intressant att ta del av, hur fotografen jobbar nästan värker fram 😉 den mentala visionen, till att bli något andra kan ta del av. Att se din vision. Det blir nog bra detta. 😀
    /Christer K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s