20 februari 2019…

(1)

Nytt rekord för mig hittills här i Mullsjö; aldrig tidigare har jag fotograferat blommande hassel så tidigt som 20 februari.

Om jag ser till de vårarna jag haft här i Mullsjö (2010-2019) så har det sett ut på detta sätt:

Vid samma tid 2010 fotograferade jag vildsvin i djup snö, den blommande hasseln dröjde till början av april. Vid samma tid 2011 fotograferade jag rådjur i djup snö, den blommande hasseln dröjde till början av april. Vid samma tid 2012 fotograferade jag ett ödetorp i snöig omgivning, den blommande hasseln dröjde till mitten av mars. Vid samma tid 2013 fotograferade jag rådjur i djup snö, den blommande hasseln dröjde till början av april. Vid samma tid 2014 fotograferade skogsinteriör i ett snöfritt Mullsjö fiskdammar, den blommande hasseln dröjde dock inte längre än till början av mars. Vid samma tid 2015 fotograferade jag ett häftigt snöväder med kajor, den blommande hasseln dröjde dock inte längre än till 28 februari. Vid samma tid 2016 fotograferade jag is vid Mullsjön, den blommande hasseln dröjde dock inte längre än till 29 februari. Vid samma tid 2017 fotograferade jag isblåsor vid Tunarp utanför Mullsjö, den blommande hasseln dröjde till mitten av mars. Vid samma tid 2018 fotograferade jag strömstarar bland stora isblock vid Ryfors utanför Mullsjö, den blommande hasseln dröjde till slutet av mars.

Idag blev det rekord med 8 dagar mot 2015, nio dagar mot 2016. Förkyld och febrig gjorde jag några bilder idag för att fånga årets första hasselblom.

(Bild 1 – Hasselblom, 2019)

2 reaktioner på ”20 februari 2019…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s