Kluvna stenen vid Furusjön…

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

Vi var till Furusjön under kvällen igår för att grilla, tillsammans med några goda vänner. Efter grillningen blev det lite extra tid för att fotografera den speciella kluvna stenen vid stranden. En kvinna kom förbi och deklarerade bestämt att hon nog inte skulle fotografera den flera gånger, då hon genom åren hade fotograferat den i alla möjliga ljusförhållanden till olika tider på året.

Vilket vi kunde förstå, då den var mycket tilltalande rent fotografiskt. Det blev en serie bilder, där de flesta var i svartvitt med ett rödfilter för att få rätt gråskala. Några gånger experimenterade jag med dubbelexponeringar och några med utfyllnadsblixt. En sädesärla satte sig kort på stenen och fastnade på några av bilderna (titta lite extra i bild 5).

Himlen tonade jag ned med handen.

(Bild 1 till 6 – Kluvna stenen, 2018)

2 reaktioner på ”Kluvna stenen vid Furusjön…

  1. Fint at du viser flere av bildene Terje. Ofte er det slik at man bruker noen bilder for å finne det uttrykket man var ute etter. Andre ganger viser det seg at det var det første bildet man tok intuitivt som har den beste komposisjonen. Å jobbe med ett motiv på flere forskjellige måter kan være utrolig utviklende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s