Bilder från backspegeln…

(1)

(2)

(3)

På årets sista dag är det naturligt för mig att titta bakåt, för att sedan fortsätta kunna styra framåt inför det kommande året. Som att det är lika viktigt att titta i backspegeln när man kör bil, som det är att titta framåt på vägen.

Bjuder på fyra bilder, från olika platser. Första bilden är från från Byrums raukar på norra Öland. Bilden är dessutom en dubbelexponering, vilket är en teknik jag gärna och ofta använder i mitt bildskapande. Då som nu. Andra bilden visar detalj från en låga vid Båthusberget i Norge. Vacker och tilltalande, även med sin höga ålder. Strömstaren från Grövelsjön i Dalarna får symbolisera det att överleva och även leva under ibland extrema förhållanden. Just vid detta tillfälle var det 20 minusgrader.

Vargen är från Järvzoo i Hälsingland, en bild jag har konverterat till svartvitt i Photoshop – men där jag lämnat kvar färgen i ögonen. För att visa det fascinerande fenomenet med att den har ett blått och ett gult öga.

Fyra bilder som inte är tillfälligt valda, när jag tittar till i backspegeln inför vägen vidare framåt i livet. Sedan gäller det att ligga rätt i kurvorna och hålla fartgränsen, självklart!

Det ser ut att bli en riktigt spännande väg framåt. Vad som dyker upp, det återkommer jag till…

(Bild 1 – Byrums raukar, 1994)
(Bild 2 – Låga, 2003)
(Bild 3 – Strömstare, 2004)
(Bild 4 – Varg, 2004)

(4)

8 reaktioner på ”Bilder från backspegeln…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s