Pixelminnen – 25 april 2005…

(1)

Jag har startat en ny bloggserie under titeln ”Pixelminnen”. En serie som jag tänker återkomma till med ojämna mellanrum, när jag hittar en bild i gömmorna från mina år som digital fotograf.

Fortsätter med en bild från Holmsveden i södra Hälsingland. En plats jag besökte vid flera tillfällen under åren jag bodde i Söderhamn. En speciell liten plats, nästan som en liten amerikansk småstad någonstans ute på prärien. Det vilar något westernlikt över Holmsveden, inte så konstigt att man årligen arrangerar en westerndag.

Holmsveden lider annars av att många flyttar därifrån; på 1960-talet bodde det 250 människor där, idag har det krupit ned mot runt 90. Affärer och caféer läggs ned, det känns alltmer tomt och öde. En gång i tiden fanns här även både sågverk, stolfabrik och legotillverkning…

Bilden gjorde jag i det varma kvällsljuset, 25 april 2005. Kameran var Nikon D100 och brännvidden 24mm. Bländare 20 och 1/180 sekund på 200 ISO. Kameran stod stadigt på stativet, dessutom använde jag blixt för att lysa upp skylten. Eller som det står så fint i exif: Blixt med återkastat ljus…

Lite senare var jag på väg ut i skogen inte långt därifrån, för att lyssna på berguv. Ingen fel avslutning på en intressant fotoutflykt.

(Bild 1 – Holmsveden, 2005)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s