Jag vill ha sommartid hela året!

(1)

Igår stod solen upp 08.15 och gick ned 17.25, idag gick solen upp 07.13 och går ned 16.23. Solen går alltså upp en timme tidigare, men den går också ned en timme tidigare… För att vi inatt ändrade till vintertid från sommartid.

På något sätt ska vi uppleva att morgonen är ljusare när vi åker iväg till arbetet, men att det inte är lika viktigt att få uppleva solen när man åker hem igen från arbetet. Ungefär så är det tänkt, sägs det.

Jag har under många år tyckt att det alltid blir fel, att vi ändrar tillbaka till vintertid för att rent psykologiskt inte känna vintermörkret. Att det skulle vara mörkt både till och från arbetet…

Jag vill lägga en röst på att få ha sommartid HELA året. Jag gillar att soluppgången är lite trögare på morgonen, men också att man ska få ha ljust lite längre framåt kvällen.

En timme hit och dit kanske inte spelar så stor roll, tycker nog många. Men för mig kan det ofta vara stor skillnad att få kunna hålla på en hel timme längre under kvällsturen. Dessutom kan jag uppleva soluppgången i lugn och ro, en bra bit efter att jag gått upp på morgonen.

Håller ni med?

(Bild 1 – Sparvuggla, 2013)

6 reaktioner på ”Jag vill ha sommartid hela året!

  1. Kan bara hålla med till 100%! har haft dom tankarna i flera år,tycker man har betydligt mer nytta av lite mer kvällsljus,och det gäller ju hela året. härlig bild på sparvugglan för övrigt!

  2. En latterlig ordning! Jeg stemmer for fotolys etter at man kommer hjem fra jobb istedenfor når man drar på jobb. Å kjøre til jobb i nydelig fotolys er tortur:-)Nei til vintertid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s