Jag har tydligen inte rätten till mig själv…

(1)

Senaste dagarna så har jag uppmärksammats på ett företag som registrerat domänen http://www.terjehelleso.se

Det är rätt så tydligt varför man gjort så. Företaget är en seo-firma som skapat en fejksajt inom foto med smarta ”nyckelord” som skall komma högt och sen har de i som tur smugit in länkar till sina egentliga kunder för att få upp deras page rank, tex en bröllopsfotograf, ett tryckeri, en mäklare (du hittar länkarna i respektive text). Seo firmor kan ha mängder av såna här fejksajter för att hjälpa andra att komma högre i Google sökningar. (Förklaring jag fick från redaktionen på Fotosidan när jag mejlade de och gjorde de uppmärksamma på sidan)

Jag mejlade företaget om detta och fick följande svar från dem: Hej, Hur vi tänker med vår sida går under affärshemligheter och berör inte någon. Du äger inte sidan utan det gör vi och vi har en fotoguide på domänen, namnet är inte varumärkeskyddat och vi nämner inte dig någonstans. Har du andra frågor är du välkommen att mejla men då vi har hög arbetsbelastning kan det ta ett par dagar innan vi svarar då vi inte har någon jour för sådana ärenden…

Jag undrar om jag ska känna mig lugn med att mitt namn inte nämns på sidan, fast adressen till sidan ju förstås är mitt namn. Och inte heter jag Lasse Olsson heller precis… Dessutom är det till en fotosajt, vilket ju kanske är en ren tillfällighet att jag då också sysslar med foto? Jag har vänner till mig som trott att det är något som jag startat, helt enkelt för att man googlade på mig och hittade då sidan. Fast det var kanske det som var meningen?

Tydligen är de flesta domänadresser kopplade till mitt namn redan kapade… Jag undrar varför?

Jag undrar också varför det finns så enormt mycket skrivet om mig, om vad jag sagt eller inte sagt – som inte har någon sanning alls i sig. Varför vill man skriva så mycket om mig, om inte det är för att få uppmärksamhet på något sätt. Tänker på alla de nyhetsartiklar om mig, där jag inte ens har intervjuats – men där man plockar lite här och där för att få fram något ”matnyttigt” och ”sensationellt”.

Tydligen ska jag användas för att andra ska för fördelar, och då tar man sig vilka friheter som helst.

Vilken tur att jag då åtminstone har en egen blogg, där mina egna ord får nå ut – för de som vill ha en annan sida av allt man hör och läser.

(Bild 1 – Höstrusk, 2017)

Annonser

6 reaktioner på ”Jag har tydligen inte rätten till mig själv…

  1. Det är tråkigt och besvärande, kanske du borde varumärkesskydda ditt namn ! Då får du en lite större säkerhet o trygghet kring ditt namn !

  2. Man blir matt, uppgiven och förbannad när man läser detta. Naturligtvis så har det gjort så här bara för att tjäna pengar och inget annat. Måste kännas fruktansvärt att få sitt namn utnyttjat på det här sättet. Det enda som går att göra nu är att INTE besöka deras sida, kanske de då tröttnar?!

    Går det som sagt att varumärkesskydda sitt namn? Intressant idé av Leif här ovan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s