Ett fotografiskt föredöme…

11806 (1)

Vi träffades i Göteborg 1993, jag var 29 år och han var redan då en veteran på 71 år. En världskänd och berömd fotograf, med en karriär som började redan på 1940-talet. Igår gick han bort, Lennart Nilsson, 94 år gammal.

En fotograf som var ett fotografiskt föredöme. Alltid lika ödmjuk, trots alla sina framgångar. Alltid lika nyfiken, trots alla sina fantastiska bilder. Och helt fram till slutet lika innovativ som han alltid varit.

Jag glömmer aldrig vårt trevliga samtal och hur du var nyfiken på allt nytt som kom fram i fotomiljön. Nya fotografer, nya tekniker, nya bildstilar.

Tack Lennart för allt du gav till så många!

(Bild 1 – Embryo, 2017)

6 reaktioner på ”Ett fotografiskt föredöme…

  1. En passande bild! Jag såg hans utställning på Fotografiska i Sthlm och förundrades över hur tagen jag blev av dessa ”vetenskapliga” fotografier; det hade jag inte väntat mig. Bokstavligen existentiella.

  2. Riktigt passande bild till din homage till Lennart Nilsson. En fotograf som inspirerat många och även skapat nyfikenhet och kunskap med sina bilder. Roligt att läsa om ditt möte med Lennart. 😉

  3. Ja det är väl en fotograf som de flesta har nån slags relation till även om de inte är intresserade av fotografi i sig. Vi är många som förundrats över hans bilder tänker jag. Passande bild.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s