Lite annorlunda växtbilder…

11796 (1)

11797 (2)

11798 (3)

11799 (4)

11800 (5)

11801 (6)

11802 (7)

11803 (8)

11804 (9)

11805 (10)

Visar tio lite annorlunda analoga bilder på olika växter. Flera är rätt speciella och abstrakta, med olika tekniker. Här finns bilder med rörelseoskärpa, softfilter, dubbelexponeringar, avtonat gråfilter, avtonat orangefilter, vaselin, pjattningar, längre slutartider, udda brännvidder mm.

Bild 1 är från Prästängen i Skåne. Bild 2 är från Knuthöjdsmossen i Västmanland. Bild 3 är från Mullsjö fiskdammar i Västergötland. Bild 4 är från Bergahögen i Hälsingland. Bild 5 är från Hovs hallar i Skåne.

Bild 6 är från Sydvattnet på Hökensås i Västergötland. Bild 7 är från Kylemore Lough i Connemara på Irland. Bild 8 är från Nattlandsfjellet utanför Bergen i Norge. Bild 9 är från Glumslövs backar i Skåne. Bild 10 är från Bergsethskallen i Hedmark i Norge.

(Bild 1 – Vitsippor, 1998)
(Bild 2 – Sileshår, 1996)
(Bild 3 – Strutbräken, 1997)
(Bild 4 – Liljekonvalj, 2004)
(Bild 5 – Tång, 1996)
(Bild 6 – Näckrosblad, 1997)
(Bild 7 – Ärttörne, 1995)
(Bild 8 – Starr, 1980)
(Bild 9 – Vallmo, 1997)
(Bild 10 – Varglav, 1998)

6 reaktioner på ”Lite annorlunda växtbilder…

 1. Lite annorlunda växtbilder som jag verkligen gillar. De växer när man tittar på dem tycker jag! 😉
  På något sätt är det just det lite ensidiga hos dem som gör bilderna så intressanta. Dessa bilder är verkligen inspirerande inför våren och den kommande blomstersäsongen… 😉

 2. Det var många intressanta bilder med former som går igen. Jag märker mer och mer att det ofta är färger och färgkombinationer som gör att jag gillar vissa bilder framför andra när det inte är svartvitt då. Men färger speglar ju också känslor så jag antar att det hänger ihop på hur man ser på en bild. Vissa färgkombinationer ihop med motiv skär ju på något sätt rakt igenom skärmen. Näckrosbladen är en typisk sådan bild för mig.

 3. Härligt med lite bilder ur gömmorna och dessutom analoga, men spelar igentligen ingen roll om bilderna är från nu eller då. De är som de flesta naturbilder tidlösa och inte ”bara” bilder som visar en växt/blomma utan representerar känslor, känsloläge.
  Gillar alla bilderna just för att de är lite till. Men vissa är lite till, till… 3:an så läckert med bräken underifrån. Ligger i naturen och tittar upp och drömmer sig bort. Läckert med diagonalen som skär genom bilden och träden som tycks stötta upp samt ramar in motivet. Och bladen som kopplar ihop med träden.
  5:an matchande monokromi (nytt ord, nyss uppfunnit det 😉 ) gillar kompositionen. Med klippan och dess gröna mossa/lav som bryter färgskalan. Diagonalen som skär nedifrån vänster och upp, Diagonalen som skär höger nedifrån och upp möter den andra, bildar en liggande triangel och i den växten/trädgrenen med sina spretande fraktaler. Ögon njutning 🙂
  6:an Näckrosbladen som ger en färgrik med nästan självlysande inslag en ledstång in i bilden (måste vara Velvia 😉 ) och det lilla extra med näckros roten som omsluter bladen nere till höger. Ordning i oordningen, ett vaket sinne och öga fångat det i kompositionen.
  7:an Dramatiskt så det föreslår, kontrastrikt, dovt, från en annan värld kanske sagornas, spännande bild.
  Och 9:an 7:ans motsats. En mjuk, soft ,varm drömsk tillvaro och så lugnande för mitt sinne att betrakta. Trots sin färgskala med orange och rött i, som ju färgvetenskpligt skall varna och göra oss alerta. Men här har du lyckats med konststycket att ge det sinnliga intrycket tvärt om. Iaf i mina ögon 🙂 jag går på vad jag känner för just denna bilden och inte vad man forskat fram 😉
  /Christer K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s