Telefonfotografering…

11679 (1)

Jodå, jag kan fotografera med mobilen. Men jag gör det nästan aldrig… Oftast blir det bara några enkla minnesbilder från vardagen.

Men nu tänkte jag göra en liten ändring på detta, och därmed visa en lite mer seriös bild. Med min Iphone 5s.

Brännvidd: Inte en aning
Bländaröppning: Heller ingen aning
Slutartid: Fortfarande ingen aning
ISO-värde: Jadu…
App: Retrica

Motivet är en orkidé som blommar så fint i köksfönstret. Ögonen fick jag från gatulamporna på utsidan i nattmörkret. Sedan finns speglingen av en fönsterlampa. I all enkelhet.

(Bild 1 – Orkidé, 2017)

Annonser

12 thoughts on “Telefonfotografering…

 1. Ha ha ha! Gillar dina kommentarer till inställningarna. Intressant att se en mobilbild av dig och läckert med ögonen i bakgrunden. Det jag funderat på just med mobilbilder är att jag tycker det är väldigt svårt att låta bli att dra i de där reglagen för kontrast och högdager m.m. Alltså att det är svårt att låta bli att redigera bilderna när det är så enkelt. Jag använder nästan aldrig mobilkameran heller, knappt till vardagsminnen, trots att de idag är av så pass bra kvalitet som de är.

 2. Jag skulle vara tacksam om du i detalj redovisade samtliga tekniska data såsom vitbalans, exponeringskompensation, ISO m.m. 😉 Skämt åsido, du har just bevisat att man inte behöver koppla släpkärran på bilen och fylla med kamerautrustning för utflykten.

 3. I år lär det bli mycket mobilfoto eftersom jag ger mig på ett 365 projekt igen och för att göra det lite svårare så har jag bestämt mig för att göra alla bilderna med mobilen.
  Blir inte så mycket djurbilder misstänker jag. Men mer utsnitt och landskap 😊

 4. Ja se där, en spännande mobilbild, har du gått en kurs med Malin 😉 som är otrolig att skapa spännande bilder med sin mobil.
  En bild med många spännande och motsägande element i bilden som gör den spännande, och att man inte rilkigt får ihop det. Men ”ögonen” får den verkligen att sticka ut och bli lite speciell.
  /Christer K

  • Tack så mycket Christer! 😀
   Självklart har Malin haft stor betydelse, hon är verkligen otrolig med sitt fotograferande med mobilen. Utan henne hade jag inte alls känt till appen Retrica, och hur man kan göra. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s