Vattenfall i svartvitt…

10522 (1)

Igår hade jag en heldagskurs, denna gång med Erik Mofjell som deltagare. En heldag som handlade om samtal kring bildskapande, bildanalys av hans spännande och personliga landskapsbilder – och inte minst resonemang kring olika sätt att få fram effekter genom dubbel- och multiexponeringar.

Heldagen bjöd på intensivt landskapsfotograferande kring Ryfors, men även Ängelstorpsstenen. Sedan blev det ett antal trevliga närmöten med storlommarna i Mullsjön, som simmade så fint tillsammans med sin årsunge.

Visar en av bilderna som jag gjorde igår, en dubbelexponering från ett av vattenfallen vid Ryfors.

Pentax K20D, 250mm, bländare 25, 1/5 sekund, cyanfilter, stativ och 100 ISO.

(Bild 1 – Vattenfall, 2016)

12 reaktioner på ”Vattenfall i svartvitt…

  • Du är välkommen, inga problem. Heldagen kostar för närvarande 2900 kronor (finns info under fotokurser). Nästa år kommer jag göra en prishöjning till 3500 kronor. 😀

 1. Tack för igår Terje! Uppskattar mest av allt samtalet kring bilden och dess skapande, själva processen. Fick till ett par spännande bilder vid Ryfors. Återvände dit efter att vi skilts åt och fick några ”grundbilder” att jobba vidare med hemmavid. Särö ska jag kolla upp vid tillfälle.

 2. Alltså… det här är nog en av de vackraste bilder jag sett. Precis så som jag önskar att jag kunde förmedla stämningar och känslor i en bild. Naturfoto när det är som bäst – i min smak iallafall!

 3. Riktigt läcker bild! Fascinerande vad mycket olika bilder du gjort vid denna plats, bara under den tid jag följt dig i bildskapandet här på bloggen.

  Det låter som en spännande heldag med Erik! Har som flera andra här en längtan tillbaka till Ryfors, märker jag 🙂

  • Tack så mycket Gustav! 🙂
   Det är ju så det är, att genom att ständigt återvända så ser man också vilka olika bilder man kan åstadkomma från samma plats. Däri utvecklas ju också bildspråket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s