NyaTider: NEJ TACK!!!

9373 (1)

Döm min förvåning när jag öppnade postlådan idag… Ett exemplar av tidningen NyaTider från vecka 50, 2015.

Undrar om den har kommit med reklamen, eller om det helt enkelt är någon som vill jävlas… Eller så finns det kanske någon som tror att jag genom att läsa den skulle komma på andra tankar.

För ni har gissat rätt, att det är en tidning av mycket tveksam karaktär.

Roar mig med att läsa några av rubrikerna: ”Migrationskrisen – myt och verklighet”, ”Specialnummer mot JP:s propaganda”, ”Jönköpings-Posten ljuger för skolbarn”, ”Bojkott mot Tele2 när företaget skänker mobiler till asylsökande”, ”Lögner om invandringens kostnader avslöjas”. Och så fortsätter det…

NyaTider beskriver sig själva att det är tidningen som skriver om verkligheten som den är – utan politiskt korrekta skygglappar. NyaTider är även en veckotidning som är fristående från partier och organisationer. Vidare påstår de att det är tidningen som ökar mest i Sverige.

Jo, jag tackar…

Det tog mig under en sekund att räkna ut vilken form av tidning det är. Och att det är en tidning som beskriver allt annat än verkligheten! Det kan jag lova.

Nu hoppas jag verkligen att redaktionen läser mitt blogginlägg och slutar lägga den på min postlåda flera gånger. Helst skulle jag hoppas på att den läggs ned, då den har kostat rätt mycket skog att ge ut. Skulle den komma till min postlåda flera gånger, så går den direkt till soporna – där den hör hemma!!!

Nu ska jag roa mig med att läsa de olika artiklarna – ingenting är roligare än att läsa genomskinlig propaganda!

(Bild 1 – Is, 2016)

8 reaktioner på ”NyaTider: NEJ TACK!!!

 1. Obehagligt när denna propaganda kommer så nära och även ges ut i tidningsform. Hur många läser inte detta källkritiskt?!
  Hmmm… hoppas att du slutar att få denna tidning. Jag är glad över att jag inte får den kan jag säga, jag blir bara upprörd och arg.

  Dock vill jag berömma bilden till inlägget, den är fantastisk att titta på Terje! =)
  Inuti isen gömmer sig mycket spännande och så kronan förstås. Härlig bild det här!

  • Det är verkligen inget man vill ha i sin postlåda, kan jag lova. Jag har läst tidningen nu, blev riktigt upprörd varje gång jag satte mig ned för att läsa några artiklar i den. Undrar varför det som står i tidningen kan tillåtas få publiceras utan att mötas med tydliga motargument.

   Tack så mycket Mårten! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s