Det böljar mellan motiven…

7695 (1)

7696 (2)

7697 (3)

7698 (4)

Oj, vad dagarna går snabbt nu… Nästan varje dag blir det längre turer med kamerorna. Bland knipor och storlommar, vitsippor och bokskogar. Ena stunden nära det lilla, för att i nästa vara på längre håll till det stora. Men även nära det stora och på längre håll till det lilla. Det är ytterligheter i fotograferandet, och svårt att hålla sig till en sak i taget. Även om utflykterna ofta är selektiva, så växlar det mycket mellan dagarna.

Och jag vandrar mellan svartvitt och färg, mellan multiexponeringar och enkelexponeringar. Med allt mellan 10mm och 1000mm, från fisheye till spegeltele.

Det känns som jag tömmer minneskort hela tiden…

Och när jag inte fotograferar, så är det kurser. Olika heldagar med intresserade deltagare, eller intressanta bildanalyser som mentor. Och flera heldagar och bildanalyser blir det framöver. Att träffa andra fotografer och deras bilder, samtidigt som jag själv fotograferar hela tiden – kan det bli bättre?

Visar några nya bilder från senaste dagarna, där den röda tråden blir just ”nya bilder”.

(Bild 1 – Trollsjön, 2015)
(Bild 2 – Skogens öga, 2015)

(Bild 3 – Näcken, 2015)

(Bild 4 – Skogens skuggor, 2015)

(Bild 5 – Skogens hjärta, 2015)

(Bild 6 – Intill, 2015)

(Bild 7 – Vitsippan, 2015)

(Bild 8 – Spelande knipa, 2015)

7699 (5)

7700 (6)

7701 (7)

7702 (8)

8 reaktioner på ”Det böljar mellan motiven…

 1. Låter härligt Terje! Det är få förunnat att på heltid syssla med det man älskar mest av allt. Är särskilt förtjust i den femte bilden. Kan inte låta bli att tänka på omslingrade kroppar. Med tanke på hjärtat på trädet är associationen inte långt borta.

 2. En härlig bildserie du visar upp i det här inlägget Terje! 😉
  Visst böljar det mellan motiven och det gör hela inlägget så spännande. Jag gillar de första bilderna väldigt mycket, med hur fint du har fått fram skogens spegling. Här speglar skogen sig i det lugna vattnet. Tänker främst på bild 1.

  Det är intressant att du fångat delar av skogen, som skogens öga och dess hjärta. Det visar delar av skogen och de intressanta detaljerna. 😉
  En mycket fin serie det här som berör…

 3. Det låter som en rätt trivsam tillvaro…för egen del känns det väl mest som att varken tid eller ork räcker till allt man vill göra när jobb,hus och trädgård kräver en viss uppmärksamhet,men några bilder blir det mellan varven :-)…ett flertal spännande bilder här för övrigt.

  • Tack så mycket Jan-Olov! 🙂
   Det brukar bli så i perioder, att man undrar hur man har tid och ork – men allt har en mening. Och trädgårdsarbete är ju intressant, tycker jag. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s