Utan en röd tråd…

7605 (1)

7606 (2)

7607 (3)

7608 (4)

7609 (5)

I dessa bilder finns det egentligen ingen röd tråd, annat än att det är ett antal nya bilder. Vid lite olika tillfällen på lite olika platser.

Första bilden på tromben är från Mullsjö, precis efter en häftig hagelskur den 2 april. Andra bilden på forsärlan är från Ryfors utanför Mullsjö, en klassisk lokal för forsärla. Vid detta tillfälle hade jag tre forsärlor som flög runt tillsammans. Tredje bilden är från Stråken utanför Mullsjö den, och visar två kniphannar som jagar en kniphona. Fjärde bilden på gammelroten med det bistra uttrycket är också från Stråken. Femte bilden visar lite vatten i rörelse med ljusspeglingar från Mullsjö fiskdammar.

Sjätte bilden visar insidan av en tulpan. Sjunde bilden visar insidan av en blåsippa. Åttonde bilden visar ljus som speglas i vattenytan ovanför ett av vattenfallen vid Ryfors. Nionde bilden är från bokskogen i Ekedalen utanför Tidaholm. Tionde bilden visar de typiska färgerna vid fiskdammarna, när solljuset speglas i ån som rinner genom området.

(Bild 1 – Tromb, 2015)
(Bild 2 – Forsärla, 2015)

(Bild 3 – Knipor, 2015)

(Bild 4 – Gammelroten, 2015)

(Bild 5 – Ögat, 2015)
(Bild 6 – Tulpan, 2015)

(Bild 7 – Blåsippa, 2015)

(Bild 8 – Speglingar, 2015)

(Bild 9 – I skogen, 2015)

(Bild 10 – Mullsjö fiskdammar, 2015)

7610 (6)

7611 (7)

7612 (8)

7613 (9)

7614 (10)

10 reaktioner på ”Utan en röd tråd…

  1. Det behövs kanske inte röd tråd för dessa bilder Terje, för bilderna står så fint för sig själva! 😀
    Jag kan inte utse en favorit, då jag tycker alla förmedlar något extra. Kan dock inte låta bli att fascineras lite extra av bild 4. Jag tycker den påminner så mycket om en av Kittelsens bilder och det antar jag inte är en slump. Snyggt Terje! 😉

    • Tack så mycket Mårten! 🙂
      Det är nog ingen slump att du tänker på Kittelsen i fjärde bilden på gammelroten. Jag hade inte honomi tankarna när jag gjorde bilden, inte vad jag vet, men han har ju funnits hos mig i hela mitt liv från barndomen. Så det är kanske inte så konstigt, har har inspirerat mig och min syn på naturen, kanske mer än någon annan. 🙂

  2. Bild nummer 5 på en simmande tax under vatten kan inte undgå att kommenteras av mig. Vatten blir man aldrig trött på,byter ständigt skepnad och riktning.

  3. Forsärlan… så fin! Vet egentligen inte varför jag fastnat för denna fågel, men så är det. Blir glad av att se den. Ikväll såg vi en forsärla, i ett mindre fall, mellan två sjöar här i skogarna. Så roligt att inte behöva åka ändå till Ryfors för att få se den lilla ärlan 😉 Bilden gammelroten har en fin tidlöshet över sig, och en läskig uppsyn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s