Det är 24 år sedan första gången…

7541 (1)

7542 (2)

7543 (3)

7544 (4)

7545 (5)

Juni 1991 var första gången jag var till Ryfors. Sedan dess har det blivit många fotoutflykter dit, både själv eller tillsammans med fotovänner eller kursdeltagare. Vattenfallet vid Ryds kvarn, det översta av totalt tre vattenfall, var länge ett fast utflyktsmål under alla sommarkurser jag haft genom åren. För många blev Ryfors ett smultronställe. Kanske är det så även för mig, ett riktigt kärt smultronställe är det nog.

Där gjorde jag mina första bilder på trollsländor i flykt i fint kvällsljus i juni 1994, där har jag haft möten med forsärla och strömstare. I ängarna har jag fotograferat mängder av skogsnävor och smörbollar – och inte minst under vintern har det blivit mängder av bilder på is i alla former och färger.

Idag var jag där igen, tillsammans med Malin och Anders. Först vid Ryds kvarn och sedan till det nedersta fallet nedanför smedjan. Forsärlan var på plats, så även strömstaren. Hittade två strömstarar i fullt arbete med bobyggandet. Och i lunden intill höll vitsipporna på att komma fram.

En riktigt härlig dag vid Ryfors. Än en gång, skulle jag kanske kunna säga. För jag har inte tröttnat än. Fast har jag inte tröttnat efter 24 år, så gör jag det nog inte heller…

Det är nog en riktigt ordentligt kärt smultronställe.

(Bild 1 – Vattenfall, 2015)
(Bild 2 – Skum, 2015)

(Bild 3 – Vitsippa, 2015)

(Bild 4 – Vattenlinjer, 2015)

(Bild 5 – Vattenfärger, 2015)

(Bild 6 – Moln, 2015)

(Bild 7 – Skog, 2015)

(Bild 8 – Strömstare, 2015)

(Bild 9 – Vattenljus, 2015)

7546 (6)

7547 (7)

7548 (8)

7549 (9)

7550 (10)

8 reaktioner på ”Det är 24 år sedan första gången…

  1. Lätt att förstå hur det kan bli ett smultronställe, med det strömmande vattnet, de gamla byggnaderna, den speciella alen, fågellivet. Bilden Skum var läcker!

  2. Jag håller med Gustav!
    Det är lätt att förstå att detta blivit en favoritplats. Bara den stillhet och det lugn som fanns här tycker jag kändes unikt. Jag förstår verkligen att du/ni återvänder till fallet här vid Ryfors. För den här platsen hade verligen något speciellt. Här fanns mycket att titta på, inspireras av och inte minst göra bilder på. Vad roligt att ni fick se strömstaren också, jag trodde faktiskt att den hade flugit norr ut nu. Det är ett gäng fina bilder du visar här Terje som jag även inte bara inspireras av utan även tycker visar hur många sidor den här platsen egentligen har och framför allt vilken potential den kan ge en fotograf. Snyggt! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s