Fotografen Håkon Langmo…

langmo_01 (1)

langmo_02 (2)

langmo_03 (3)

langmo_04 (4)

langmo_05 (5)

Jag fortsätter nu bloggserien ”Fotografen” med att presentera norske fotografen Håkon Langmo. Sedan tidigare har jag presenterat Ole Walter Sundlo, Mårten Lundgren och Erik Mofjell. Är du intresserad att presenteras så kan du få mer info här.

”Jeg Håkon Langmo er 35 år og bor i Harstad i Nord-Norge. Jeg har drevet med foto som hobby i snart 15 år og fikk såvidt med meg den analoge tiden selv om det ikke er mange av de bildene som holder mål den dag idag.

Foto er hovedsakelig en hobby og lidenskap for meg, men i 2012 valgte jeg å registrere firma og gjennom det arrangerer jeg egne kurs og workshoper og foredrag med innleide fotografer. Jeg har mange planer og idéer som jeg jobber med hele tiden, i tillegg til egne fotografiske prosjekter.

Fotografisk jobber jeg for det meste med natur, og der er vel vann og is noen av mine absolutte favoritt motiver. Det er et fasinerende og spennende element å jobbe med, både bevegelser, symbolikk og speilinger. Jeg har også stor glede i å finne ansikter i ting jeg fotografer, det være seg i vann, stein eller tre.

Jeg er også tilhenger av kortreist naturfoto og fotograferer for det meste i distriktet rundt Harstad. Jeg tenker som så at kan man ikke ta gode bilder der man er kjent tar man ikke gode bilder andre plasser. Personlig er jeg heller ikke noe for pakketurer der alle ender opp med like bilder, det blir for kjedelig for meg.

Mitt til nå største personlige prosjekt startet den 1 januar dette år da jeg bestemte meg for at jeg skulle fotografere hver dag gjennom hele 2014. Dette har jeg sålangt klart selv om jeg skal innrømme at enkelte dager har motivasjonen sittet lengre inne enn andre. Men det er for sent å snu, så nå er det bare å fortsette. Målet med dette prosjektet er å presse meg selv til å være mere kreativ, og å se muligheter når man tror at de ikke er der. Og selvfølgelig skal det bli bok, om ikke på papir så hvertfall en e-bok.

Høsten 2013 bestemte jeg meg også for å starte en lokal naturfotoklubb som kan være med å fremme naturfotografiet i lokalmiljøet. En tanke og idé som ble virkelighet etter mye tenking, men nå er den en realitet.

Velger her å vise 5 bilder fra årsprosjektet mitt.”

(Bilde 1 – Bølgen. Dette ble tatt den 1 mars i år da jeg og en kamerat var på Andøya på fototur. 200mm, f 18, ISO 50, 1 sek håndholdt med bevegelse i kamera)

(Bilde 2 – Yngel. Tatt i båthavnen i Kasfjord rett utenfor Harstad. Ble fasinert av speilingene og yngelen som svømte under. 600mm, f 5,6, ISO 400, 1/160 sek håndholdt)

(Bilde 3 – Nordlys over Steinkirka. Steinkirka er en del av kulturlandskap Nordland og denne septemberkvelden var den badet i nordlyset. 14mm, f2,8, ISO 6400, 10 sek)

(Bilde 4 – Melkeveien. Bildet tatt rett opp for å fange melkeveien, alltid spennende med nye utfordringer. 14mm, f2,8, ISO 6400, 15 sek)

(Bilde 5 – Havelle…. Et hyggelig møte med en av våre vakreste andefugler. 600mm, f9, ISO 200, 1/250 sek)

5450

9 reaktioner på ”Fotografen Håkon Langmo…

 1. Intressant läsning Håkon och kul att få ett ansikte på ett namn som jag sett en del av här i Terjes blogg. Jag tycker du visar upp många fina bilder här, med motiv som är nästan omöjliga att göra här nere i Kolmårdsskogarna. Norrsken har jag t.ex. aldrig fått uppleva, vilket skulle vara helt fantastiskt att få göra. Gillar även din bild på ”Milky Way”, som verkligen gör att jag känner mig liten. 🙂

 2. Trevlig läsning med bilder som uppvisar stor variation i karaktär. Norrskensbilden gillar jag, med den bastanta stenstoden som liksom förankrar bilden i jorden samtidigt som det pågår ett fenomen på himlen. Till Mårten kan jag säga att jag faktiskt har sett norrsken ett flertal gånger i mina hemtrakter, men det är svårt att upptäcka det på grund av all ljusförorening som stör. Jag håller verkligen med dig Håkon vad gäller naturfoto i sin närmiljö. Motiven finns runt hörnet, med kameran ser man sin vardagliga miljö på ett annat sätt.
  //Erik

  • Takk for det.
   Nærmiljøet er ofte undervurdert og mange er mer interresert i å komme seg bort. De er nok det vi i Norge kaller ”hjemme blind”
   Personlig oppdager jeg hele tiden nye spennende plasser i nærmiljøet

 3. Fina bilder Håkon! Jag känner väl igen mig i din beskrivning av hur lätt det är att fascineras av vatten. Där finns rörelse, liv, droppar. Fastnar allra mest för den första bilden, som är lika enkel som genial. Inspirerande! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s