Fotografen Mårten Lundgren…

Mårten Lundgren_1 (1)

Mårten Lundgren_2 (2)

Mårten Lundgren_3 (3)

Mårten Lundgren_4 (4)

Mårten Lundgren_5 (5)

Jag fortsätter nu bloggserien ”Fotografen” med att presentera Mårten Lundgren från Norrköping. Sedan tidigare har jag presenterat norske fotografen Ole Walter Sundlo. Är du intresserad att presenteras så kan du få mer info här.

”Norr om Norrköping finner ni den mörka, djupa och ökända Kolmårdsskogen. En skog som är full av gamla fornborgar, då svearnas och götarnas riken en gång i tiden möttes här. Det är också en skog som sedan urminnes tid har ett rykte om sig att vara svårtillgänglig på grund av sin kuperade terräng, men också för att ha varit ett tillhåll för farliga rövare och banditer. En gång i tiden vågade därför knappt människor passera genom dessa skogar för att regionen var så farlig. Vem vet, kanske finns här i skogarna också andra väsen än rövare och banditer?

Om ni letar er djupt in i skogarna här i Kolmården så kommer ni kanske att finna mig, Mårten Lundgren, sittandes på en klipphäll, vid en sjö spanandes efter att storlommen skall komma simmandes. Storlommen är nämligen ett av mina favoritmotiv. Eller så hittar ni mig kanske i en fin skogsglänta, då jag är i full gång med att skapa nya bilder med skogens djup och rum. Tidigt på morgonen eller sent på kvällen är jag även ute och tittar efter rådjur, älgar, hjortar och annat vilt som rör sig här i Kolmårdsskogarna.

För mig är känslan viktig i bilden. Jag vill ta med er ut i Kolmårdsskogen och få er att känna mystiken som råder i de här trakterna. Naturfotot är för mig en livsstil och något jag älskar att hålla på med så ofta jag har möjlighet. Min förhoppning är att ni även kan se detta i mina bilder.”

(Bild 1 – Storlomspar i sjörök – Jag kunde locka dem till mig och fick ett mycket vackert möte med en tidig morgon i en av Kolmårdsskogarnas alla skogsjöar.)

(Bild 2 – Skogsrummet – En bild på ett av alla de vackra skogsrummen som går att hitta här i Kolmårdsskogarna.)

(Bild 3 – Närkontakt med älgko – En älg som jag hade ett fantastiskt fint möte med en varm sommarkväll här i Kolmårdsskogarna.)

(Bild 4 – Kronhjort i kvällsljus – En kväll då jag kom körande med bilen på en liten grusväg i Kolmårdsskogen mötte jag denna vackra kronhjort. Den stod uppe på en kulle precis intill ett kalhygge med kvällsljuset bakom sig.)

(Bild 5 – Skogen vid sjön Glottern – Vid den mytomspunna sjön Glottern, finns en av de allra vackraste skogarna här i Kolmården.)

Porträttbilden är fotograferad av Anna-Lena Lundgren.

Mårten Lundgren_6

3 reaktioner på ”Fotografen Mårten Lundgren…

  1. Fint urval av bilder, som jag har lätt att fascineras av. För en sån som jag, som gillar mystik, gåtfullhet och det lätt dunkla, finns mycket att hämta i dina bilder, Mårten! Jag har ju sett flera av bilderna tidigare, men den sista bilden är jag osäker på om jag sett förut. Den är effektfull med tydliga belysta element i förgrunden, och det dunkla och gömda till höger, djupare in i bilden. Faller för färgskalan och mörkret i bilden. Avslutningsvis en träffande beskrivning av Kolmården och hur det känns att vistas i naturen här, samt ett riktigt bra porträtt, där du fångats i ditt rätta element. Roligt! 🙂

  2. Intressant presentation av ett namn man så ofta ser här i din blogg. Även intressant med Kolmårdsskogen. Tycker om det mörka och mystiska i bilderna, särskilt nr. 2. Man riktigt sugs in i den.
    //Erik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s