Uppdraget: Rinnande vatten…

Christer Karlsson_1 (1)

Christer Karlsson_3 (2)

Erik Mofjell_2 (3)

Erik Mofjell_3 (4)

Eva Danelius_1 (5)

Eva Danelius_3 (6)

Jan-Olov Wogenius_1 (7)

Jan-Olov Wogenius_2 (8)

Jimmy Andersson (9)

Mårten Lundgren_2 (10)

Mårten Lundgren_3 (11)

Wictoria Boije_2 (12)

Wictoria Boije_3 (13)

Åke Fällström (14)

Det kom in 20 bilder från 8 olika fotografer till det andra uppdraget här i bloggen på tema rinnande vatten. Väljer att visa fram bilder från samtliga fotografer som lämnat in bilder, men max två bilder per fotograf.

De två första bilderna är från Christer Karlsson som bor utanför Sundsvall i Medelpad. Christer skickade in tre bilder, så jag väljer att visa två av dessa. Han skriver att bilderna är fotograferade 6 juni 2014 från en plats som heter Indal. Jag misstänker att bilderna är multiexponeringar. Christer skriver att han började med några avbildningar och ”standard” förfarande med att fotografera vatten, tills fotosjälen vaknade och han riktigt kunde släppa loss den inneboende frustrationen och bara skapa.

Bild 3 och 4 är från Erik Mofjell som bor i Partille utanför Göteborg. Erik skickade också in tre bilder, och där jag visar fram två av dessa. Den första bilden av honom är fotograferad med pinhole, helt enkelt ett kamerahuslock som han borrat ett litet hål i. Bilden är från Säveån. Den andra bilden från Erik är från Säveåns naturreservat som ligger mellan Stenkullen och Floda i Västergötland. Erik skriver att han här gjorde några partier i den högra halvan ljusare eftersom han ville plocka fram några detaljer där. Han hörde denna porlande bäck på långt håll när han var i färd med att fotografera blåsippor och blev då naturligtvis nyfiken.

Bild 5 och 6 är från Eva Danelius som bor i Genarp i Skåne. Eva skickade in tre bilder, och där jag visar fram två av dessa. Den första bilden på strömstaren (bild 5) är från februari 2014 vid Höje å i Skåne. Den andra bilden på vitsipporna är fotograferade vid Borstbäcken i Skåne i maj 2013. Eva skriver att hon skickade in tre bilder med varierande uttryck. För henne varierar bildspråket med både den egna sinnesstämningen och vad motivet och det befintliga ljuset erbjuder.

Bild 7 och 8 är från Jan-Olov Wogenius som bor i Fagerhult i Västergötland, vid Vätterns västra sida. Jan-Olov skickade in tre bilder, där jag visar två av dessa. Den första bilden är från Gagnån i Västergötland. Den andra bilden är från Röttleåns vattenfall i Röttle, inte långt från Gränna i Småland. Ett vattenfall som jag själv känner väl till från ett antal besök. Jag kan varmt rekommendera platsen om ni gillar att fotografera vattenfall; för den fågelintresserade så finns det även häckande forsärla, strömstare, kungsfiskare och mindre flugsnappare.

Den nionde bilden är från Jimmy Andersson i Lindesberg i Västmanland. Jimmy skickade in en bild som jag här visar. En härlig vinterbild där det ser riktigt ordentligt kallt ut. Var bilden är ifrån vet jag inte, får jag mer information om bilden från Jimmy så uppdaterar jag här.

Bild 10 och 11 är från Mårten Lundgren i Norrköping i Östergötland. Mårten skickade in tre bilder, där jag visar två av dessa. Det finns inte så mycket info om bilderna, men jag misstänker att hans andra bild är en multiexponering. En teknik som jag vet Mårten håller en del på med. Båda hans bilder är från Kolmården i Östergötland.

Bild 12 och 13 är från Wictoria Boije i Fanbyn i Jämtland. Wictoria skickade in tre bilder, där jag nu visar två av dessa. Wictoria är en trädgårdsentusiast, vilket man ser snabbt när man besöker hennes blogg. Båda hennes bilder är från Jämtland.

Bild 14 är från Åke Fällström i Gävle i Gästrikland. Åke skickade in en bild som jag här visar. Bilden är från Boulognerskogen i Gävle, en fantastiskt fin oas av träd och vatten centralt i Gävle. Bilden är givetvis svartvit, vilket är typiskt för Åke. Ser man i hans blogg så dominerar de svartvita bilderna.

Det är verkligen spännande att se de olika bilderna från åtta olika fotografer, som också bor på helt olika ställen i Sverige. Den geografiska spridningen mellan fotograferna kunde nästan inte varit bättre. Tack till er alla för era fina bildbidrag!

Jag återkommer med flera uppdrag till er här i bloggen. Så följ med framöver.

(Bild 1 – Face in the water – Indal, Medelpad – 6 juni 2014 – Foto: Christer Karlsson)
(Bild 2 – Movement – Indal, Medelpad – 6 juni 2014 – Foto: Christer Karlsson)
(Bild 3 – Vatten och ljus – Säveån i Jonsered, Västergötland – 8 juni 2014 – Foto: Erik Mofjell)
(Bild 4 – Friskt vatten – Säveåns naturreservat, Västergötland – 31 mars 2014 – Foto: Erik Mofjell)
(Bild 5 – Möte i forsen – Höje å, Skåne – februari 2014 – Foto: Eva Danelius)
(Bild 6 – Tung vår vid bäcken – Borstbäcken, Skåne – maj 2013 – Foto: Eva Danelius)
(Bild 7 – Gagnån, Västergötland – 18 juni 2011 – Foto: Jan-Olov Wogenius)
(Bild 8 – Röttle, Småland – 15 juli 2012 – Foto: Jan-Olov Wogenius)
(Bild 9 – Gammelkvarnen – Foto: Jimmy Andersson)
(Bild 10 – Tropisk stämning – Getåravin i Kolmården – 8 juni 2014 – Foto: Mårten Lundgren)
(Bild 11 – Under det gamla trädet – Getåravin i Kolmården – 8 juni 2014 – Foto: Mårten Lundgren)
(Bild 12 – Vattenfall 2 – Jämtland – Foto: Wictoria Boije)
(Bild 13 – Vattenfall 3 – Jämtland – Foto: Wictoria Boije)
(Bild 14 – Lilla fallet – Boulognerskogen i Gävle, Gästrikland – Foto: Åke Fällström)

 

2 reaktioner på ”Uppdraget: Rinnande vatten…

  1. Hej Terje och än en gång tack för den korta träffen i Jönköping, det var roligt att ni ville komma på konserten. Här var det en brokig blandning av bilder och stilar må jag säga, långa och korta slutartider, miljöbilder och strömvirvlar, bilder där vattnet är både huvudmotiv och bimotiv, ljust och mörkt, färg och svartvitt. Det är en trevlig serie du har startat som jag tror engagerar många.
    //Erik

    • Tack själv Erik! Konserten var riktigt bra, och i synnerhet första delen som jag sa. Men hela konserten var imponerande. 🙂
      Det var en riktig blandning av bilder ja, och det är ju just det som är så intressant. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s