Jag är numera icke-rökare…

3515 (1)

Jag har medvetet valt att inte informera om det denna gång; men nu kan jag avslöja att jag numera är en icke-rökare. Jag har alltså fimpat för gott, och imorgon är det en vecka sedan den sista cigaretten. Smaken börjar nu komma tillbaka, luktsinnet börjar långsamt återhämta sig. Och det bästa av allt; jag har mindre abstinens idag än jag hade igår.

(Bild 1 – Hudiksvall, 2006)

14 reaktioner på ”Jag är numera icke-rökare…

 1. Gratulerer… så langt. Å unngå å ”ta én” etter ei uke eller tre, når du mener du har klart å slutte, er det vanskeligste. Lykke til videre, snart er du din egen herre igjen! Kanskje.

 2. Kämpa på,Terje!! Jag kommer ihåg när du försökte senast,med din vilja och uthållighet bör du klara av det,låt abstinensen gå upp i rök och låt den rena skogsluften fylla dina lungor även om vi människor gör vårt bästa med att förpesta luften vi alla delar. 🙂
  Har själv varit en inbiten rökare i 50 år,slutade tvärt för tre år sedan,det gick bra med lite ”jävlaranamma” och dessutom fick man mer tid att fota!! :). Största svårigheten kom när man trodde sig ha fått en unik bild,ivrigt ville man kolla om det blev bra,då var cigaretten nära som njutningsmedel.
  Varje gång du känner suget,tänk på din bild med den bolmande skorstenen. En bild som är bra för motivationen.
  Mvh Ove

  • Hehe… Tack Ove för dina fina ord! 🙂 Jo, det med att ge sig en vinst efter något – det känner jag till. Och det gäller att hålla i sig. Värsta tiden har nu varit, dvs första veckan. Nu gäller det att fortsätta uppmärksamma alla fördelarna med att inte röka, varje gång de dyker upp. 🙂

 3. Starkt jobbat! Utöver de hälsomässiga vinsterna så lär även lädret jubla med en successivt ökande mängd slantar i… 🙂
  Själv lade jag av med snusandet för typ 5 år sedan efter ett 35-årigt kontinuerligt snusande… Slutade pang på utan efterföljande abstinens eller sönderslagen lägenhet… 😀

  Kul även att se att du ångar vidare med foto och blogg, med många bilder (inte alla… 😉 ) som faller mig på läppen ordentligt!

  Fridens
  Oscar

  • Tack Oscar för ditt stöd i detta. Att sluta snusa har jag hört ska vara ännu värre. Jag har inte börjat snusa iallafall, vill inte byta ut med ett nytt beroende. Då just beroendet var en av tre saker jag ville bli av med.

   Jodu, att fotografera det håller jag på med. Nästa år utökas även kursdelen – och sedan ett antal mycket intressanta projekt.

   Trodde du gillade alla mina bilder… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s