Tog en längre skogspromenad idag…

(Kärrskog, 2013)

(Is, 2013)

(Gärdsmyg, 2013)

(Vårvinterskog, 2013)

Det blev en längre skogspromenad idag, i det milda vårvintervädret. Tror det blev runt 10-12 km. Det är härligt att komma ut i skogen vid denna tiden på året.

Inne i skogen låg det ett täcke av barrnålar över snön. En större hackspett trummade vårligt och en talgoxe sjöng sin vårsång. På långt håll hörde jag spillkråkan skrika, en grönfink pluddrade intensivt och en gärdsmyg sjöng lite försiktigt från kärrskogen intill. Jag såg inga däggdjur, men många spår. Spår efter rådjur, ekorre, hare och räv. Längs bäcken hade det gått både mink och mård. Vid den lilla tjärnen hade även bävern varit framme.

Det var en underbar skogspromenad. Och det kändes i luften – våren har nu kommit!

4 reaktioner på ”Tog en längre skogspromenad idag…

  1. Låter som om en riktigt härlig dag. Bilderna är också fina… Kärrskogen för den fina speglingen och de räta linjerna, Isen för det härliga mönstret och den blå färgen och gärdsmygsbilden för att den trots våren andas riktigt gråkall vinter… Ha en fortsatt trevlig helg!!

  2. Gillar kontrasten mellan de två sista bilderna. Gärdsmygsbilden har något nästan hotfullt över sig,gärdsmygen verkar dock ha klarat en lång och stundtals hård vinter och skulle må bra av att sitta på den solbelysta stammen i sista bilden. 🙂

  3. Intressanta tankar Ove! 🙂
    Och det skulle kunna vara så att gärdsmygen kan sitta på den solbelysta stammen i sista bilden. Just på denna plats är det ofta rikligt med gärdsmyg, ska särskilt kolla in den stammen framöver. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s