Tack Pelle för dina värdefulla tips…

(Grågäss, 2009)

Då och då får jag värdefulla tips som lämnas som kommentarer här i bloggen. Tips som jag oftast väljer att inte publicera, då jag vill behålla tipsen för mig själv – och minst av allt vill dela dessa med andra… Tyvärr lämnas tipsen av anonyma personer som gömmer sig bak olika pseudonym, så jag oftast inte kan tacka personerna ifråga. Mejladressen som lämnas är oftast också värdelös tyvärr, så jag kan heller inte mejla och tacka. Kanske är det blygsamhet som får dessa personer att inte gå ut med sitt riktiga namn och mejladress?

Följande kommentar fick jag igår från ”Pelle” med den konstiga mejladressen a@a.com:
Snälla, lägg ner bloggen, du gör bara bort dig. Alla kan fotografera med sin mobiltelefon, kameran har försvunnit som skrivmaskinen. Det går inflation i fotografi och text när alla kan. De bästa sticker ut och du försökte o vann men det var ju fusk.

Jag lovar dig Pelle att ta mig en allvarlig funderare att lägga ner bloggen, då jag givetvis inte vill göra bort mig. För vem vill det egentligen. Jag behöver först komma till insikt fullt ut om hur värdelös jag egentligen är. Och den insikten har jag inte helt fått ännu, tyvärr. Men jag lovar dig att verkligen arbeta hårt med detta. Jag vet ju redan att alla kan fotografera med sin mobiltelefon, jag har ju en sådan själv. Fast jag har heller inte helt förstått att jag borde klara mig med enbart mobilen egentligen, all annan fotoutrustning jag har är egentligen onödig. Faktiskt har jag även en skrivmaskin som samlar damm på vinden, som jag heller inte haft hjärta att göra mig av med än. Kanske är det av nostalgiska skäl som jag valt att behålla både all fotoutrustning och skrivmaskinen. Alla kan idag fotografera och jag är fullkomligt övertygad om att du också kan fotografera – kanske bättre än de flesta. Jag är också övertygad om att du är bättre än mig, då du så osjälviskt vill dela med dig av dina kunskaper i min blogg. Du kanske rentav är en av dessa bästa som sticker ut – och också har vunnit utan att fuska. I så fall vill jag passa på att gratulera dig!

Jag lovar verkligen att ta mig en seriös funderare. Men då jag inte vet vem du är, så kan jag heller inte besöka din hemsida eller blogg och personligen tacka dig i en kommentar. Jag skulle då givetvis också visa min uppriktiga tacksamhet och lämna kommentaren med mitt riktiga namn.

Fram tills dess vill jag däremot tacka dig av hela mitt hjärta med detta inlägg!

14 reaktioner på ”Tack Pelle för dina värdefulla tips…

 1. Photosession Shanghai escorts: Your spam comment was a little bit misplaced… 😉
  Bjarne: Tror det handlar om blygsamhet och det ska man inte skoja om och tycka är roande. Fy Bjarne! 😉

 2. Terje!

  Det är denna typen av mail som stärker en, när man gömmer sig bakom en ”fake” mailadress så är man bara en svag liten individ som inte kan stå för sina ord samma typer finns överallt på demonstationer,torgmöten,fotbollsmatcher i tvättrummen ja kort sagt överallt.Dom lämnar anonyma lappar och gömmer sina ansikten. Värdet i deras ord är bara lika med noll, Du gjorde en ”groda” och har betalt för den flera ggr om. Det finns så många misslyckade människor som ”gottar” sig i andras problem då dom inte själv är tillräckligt starka för att synas förutom i flock då kommer den lilla fega anonyma individen fram och sparkar på det liggande offret. Stå på dig! och ge inte efter för sådant drägg som inte ens vågar lämna ut sitt namn.

  kram på dig!
  /Uffe

 3. Tack Uffe!
  Det är lugnt för min del. Dessa personer visar ju en sak med all tydlighet, de kan ju inte låta bli att besöka min blogg iallafall. De är helt fast, tyvärr. 🙂

  Själv har jag under det senaste 1,5 året blivit luttrad; och då jag har ett liv så fokuserar jag helt på mina vänner och min familj, mitt fotograferande och bloggande, mina föreläsningar och mina kurser. Vad dessa använder sitt liv till, visas ju med all tydlighet.

  Det kommer alltid finnas personer som vill säga hur dålig man är; vad dessa personer inte förstått är att deras kommentar säger mer om dem själva än om det som kommenteras.

  Jag bryr mig inte dugg om dessa personer, och inte har de någon möjlighet att påverka i mitt liv heller.

  Kommentaren är ju faktisk rätt lustig egentligen. Och jag valde att bemöta med största vänlighet alla synpunkter i kommentaren. Sedan får ju andra göra sin bedömning av det.

  Kram tillbaka till dig Uffe! 🙂

 4. Jag kan hålla med herrn i fråga att det finns otroligt många duktiga fotografer men ska man sluta fotografera bara för det? Är det en tävling det handlar om? Hmm. Jag måste banne mig ha fått det hela om bakfoten! I övrigt tror jag att majoriteten lägger av innan de blir ”duktiga” oavsett pryl att fota med. Om jag inte minns fel så skriver Jan Guillou på en gammal skrivmaskin och han är en hyfsad författare.

  Stå på dig Terje annars gör någon annan det! 🙂

 5. Thomas: Då måste det bero på att du skulle använt mobilen istället… 😉
  Åke: Tror jag också fått det om bakfoten, så då är vi två. Eller som jag kan säga när jag är på det provocerande humöret: Jag har slutat tävla då det var så tråkigt att vinna hela tiden… Jag står på, och jag hoppas du tänker hålla det löftet också! 🙂

 6. Tyvärr allt vanligare på nätet.Rättshaverister, som inte ens vågar ange vare sig namn eller e-postadress. En samling rädda stackare, som förmodligen känner sig misslyckade, och vänder bitterheten mot andra. Blir mest förundrad över varför skaran växer, som skriver en massa skit man inte vågar stå för. Frågan är skall man strunta i dem? Svårt att bemöta någon som inte har identitet.

  /Stefan

 7. Vi får se hur det blir med den skärpta lagstiftningen mot näthat, och sedan se vad polisen får för befogenheter. Det hade varit enkelt att införa någon form för e-legitimation, en identitet som inte finns offentligt på nätet, men som polisen snabbt får tillgång till om det uppstår näthat, personliga påhopp mm. Som det är nu råder anarki på nätet, då nätet är till för ”trollen” med enorm kunskap att jävlas på olika sätt.

  Jag har valt att undvika det mesta av kommunikation med dessa personer, då jag upptäckte rätt snabbt att det inte fungerade. Några av dessa anonyma beter sig som rättskaffens poliser som alla ska/måste anpassa sig efter.

  Problemet växer, så det är nog enbart en fråga om när det blir åtstramningar på olika sätt.

  Anonyma är identitetslösa personer och borde av ALLA bemötas som detta. I allt vad jag blivit utsatt för så kan man undra över hur exempelvis media väljer att agera efter deras pipa.

  Finns mycket som jag borde skriva offentligt, men jag kan vänta till tiden är den rätta. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s