Hysteriskt varghat!

(Varg, 2004)

Jag undrar när allt detta hysteriska varghat ska ta slut? Bara det att ta beslut om att skjuta 16 vargar…

Märk väl, det är ENBART 300 vargar i Sverige. Det skulle faktiskt inte ta mig mer än drygt 3 minuter att räkna samtliga vargar som nu vandrar runt i Sverige. 3 minuter! Det tar längre tid att gå ned för att hämta posten…

Jag har nu läst olika artiklar i media där diverse jägare har uttalat sig, jägare som deltar i den framlobbade vargjakten… Jag vet inte hur många gånger jag skakade på huvudet. Dessa varghatare som ständigt ska få komma till tals och som ständigt lyckas påverka oroliga politiker att ta snabbtänkta beslut. Beslut som saknar all vettig grund!

Finns det något som gör mig riktigt arg så är det alla dessa trångtänkta och snedvridna teorier om vargen. Vill jag verkligen bli opprörd så är det att lyssna på dessa människor som av olika anledningar inte kan tolerera livskraftiga stammar av våra stora rovdjur – och där vargen verkar stå i någon särklass.

Och börja inte komma med sådana ihåliga argument som att det är för att undvika inavelsproblematiken. Det håller verkligen inte!

Det är enbart hysteri det handlar om – när ska någon förstå detta?

Läs gärna detta och bli upprörd över argumenten. Men det kanske räcker för Centerpartiet om alla varghatare lägger sin röst på dem för att sitta kvar i riksdagen? Världsnaturfonden fördömer nu Naturvårdsverket här. Läs mer även på Vargreviret här.

(Bilden på vargen är från Järvzoo)

5 reaktioner på ”Hysteriskt varghat!

  1. Dom flesta fördömer Naturvårdsverket i detta nu, men vad spelar det för roll när varghatarlobbyn äter sig in i våra själar. Det är inte endast rent för jävligt att jakten, läs slakten, sker med myndigheternas godkännande utan rent åt helvete hur homo sapiens som den mest intellegenta arten på vår planet kan åstadkomma detta. Men det visar sig ständigt att människan är det största hotet mot alla arter på jorden inkluderat henne själv.

  2. Tack Anders och Christian för era synpunkter till detta! 🙂
    Anders: Håller inte helt med dig om att det är för många jägare, har själv ett antal goda vänner som är jägare – men som även har ett vettigt förhållande till naturen och våra rovdjur. Det är inte ”jägaren” i sig som skapar vargmotståndare eller varghatare. Tror detta mer har med samma känslor som skapar rasister – det vill säga rädsla och missnöje. Här skapas varghatarna, inte att man är jägare i sig. Varghatarna skadar jägarkåren in på djupet, ju fler varghatare desto flera jägarmotståndare skapas, vilket missgynnar för jägarkåren. Problemet som jag ser det, är att varghatarna är så agiterande och offensiva att beslutsfattarna blir rädda och oroliga. Är man beroende av röster till ett val, så böjer man sig för flertalets åsikter – hur tokiga de än måste vara. Och varghatarna är duktiga på att ”verka vara många”. Historien borde ha lärt oss människor hur vi undviker att de tokiga åsikterna ska få stort inflytande, men vi verkar glömma hela tiden så att de samma misstagen görs om och om igen.
    Christian: Det är lättare att identifiera ”hat” och ”frustration” – än att föra en saklig debatt. Hatet är mindre tråkigt och säljer med sina större löpsedlar. Enda sättet att stoppa varghatet är att flera människor blir mer duktiga på vargfrågan, så att varghatarnas argument inte får inflytande – och även kan ifrågasättas med kalla motfakta.

    Man kan enbart påverka de som är okunniga eller ointresserade! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s