De stora älgtjurarnas skogar…

(Älgtjuren Lennart, 2012)

(Älgtjuren Sixten, 2012)

(Älgtjuren Hjalmar, 2012)

Det finns många riktigt stora älgtjurar i Mullsjöskogarna. Just i detta område som dessa tre bilder är ifrån går det även en 14-taggare, en 16-taggare och en 18-taggare. 14-taggaren har jag fotograferat vid ett tidigare tillfälle. De två största har jag än så länge inte fått se. Men jag hoppas fortfarande… Första bilden här gjorde jag i förrgår i skymningen, de två andra är från igår i skymningen.

Samtliga bilder är med Nikon D200 och 400mm på bländare 2.8. Första bilden är på 1/60 sekund och 400 ISO. De två andra är på 1/10 sekund och 800 ISO.

Annonser

2 reaktioner på ”De stora älgtjurarnas skogar…

  1. Fina bilder som vanligt, blir avis på ditt älgbestånd, i mina trakter så knäpper jägarna allt som ser ut att ha mer än fyra taggar. Två taggar ligger risigt till, även dom.

    Här uppe så finns det flera hägn, t ex Järvzoo. Kan kanske bli av, men det blir först när hemtjänsten börjat hjälpa mig,
    om ens då. Det ska vara vilda djur, eller inget.

  2. Tack Lars! 🙂
    Ja, älgbeståndet här i Mullsjöskogarna blir bättre och bättre. Vet tyvärr hur det ser ut på en del andra håll i Sverige, men jag hoppas det blir förändringar över hela Sverige. Järvzoo finns ju, men det blir ju inte det samma nej. Det är alltid bättre att se fina älgar ute i den fria naturen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s