En serie däggdjursbilder…

(Björn, 2005)

(Ren, 1997)

(Igelkott, 1988)

(Älg, 2012)

(Skogshare, 1999)

Visar en serie på fem olika däggdjursbilder. Björnen är från Edsbyn i Hälsingland och fotograferad mitt i natten, med Nikon D100 och 400mm. Renen är från Småsjøvolden i Norge med Nikon F5 och 300mm. Igelkotten som springer iväg är en panorering med Nikon F3 och 20mm. Älgen är från Mullsjöskogarna med Nikon D200 och 400mm. Skogsharen Krisse är från Hallands Väderö i Skåne, med Nikon F5 och 400mm.

4 reaktioner på ”En serie däggdjursbilder…

 1. Hei.
  Du har mange bra bilder av Krisse, men blant disse vil jeg velge elgen som min favoritt. Reinen blir nr 2, liker bakgrunnen der. Akkurat skarp nok til at man får følelsen av skogsmiljøet.

  Håkon

 2. Takk Håkon! 🙂
  Det finnes mange bilder på Krisse ja. Interessant at du liker elgebildet og også reinbildet. 🙂

 3. Elgbildet liker jeg mye pga at det er i høydeformat, og at ikke hele elgen er med. Bevegelsen er med å skape liv i bildet. Hadde dette vært helt skarpt så tror jeg personlig at dette hadde blitt et kjedelig elgbilde. 🙂
  Reinen har et oppsyn som om han lurer på hva det er slags kar som står der å følger med, samtidig synes jeg den ser stolt ut. Blåtonene i bildet synes jeg er med å løfte bildet, og samme det at reinen er litt gjemt bak steinen?

 4. Takk Håkon! 🙂
  Dette med å ikke ha med hele dyret i bildene er en komposisjonsform som jag begynte å arbeide med aktivt i begynnelsen av 90-tallet. Idag er det mange som har begynt å jobbe med samme form, så jeg tror mange har oppdaget det spsielle uttrykket man kan få i slike bilder.
  Reinen fotograferte jeg i kveldslys fra en grusvei. I området rundt Småsjøvolden mellom Elgå og Drevsjø er det mye tamrein som beveger seg. Spesielt der det er grusvei, da de liker å slikke i seg veisalt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s