Några olika landskapsbilder…

(Sven Johns udde, 1993)

(Dimmuborgir, 1996)

(Hovs hallar, 2000)

(Skäralid, 1999)

(Geysir, 1995)

I mitt naturfotograferande har jag alltid arbetat med alla motiven i naturen lika mycket; landskap, detaljer, växter, småkryp, fåglar och däggdjur. Fortfarande idag, efter mer än 35 års aktivt naturfotograferande är jag lika heltäckande. Jag är ingen makrofotograf, landskapsfotograf eller djurfotograf. Jag växlar hela tiden mellan alla olika motiv i naturen. Däremot är jag en ”periodare”, jag kan hänge mig åt enbart fåglar under en period för att därefter växla till abstrakta bilder på stenar och vatten. Jag kan hålla på med rena landskapsbilder för att därefter växla till däggdjursfoto i gryningsljus.

Jag tycker att samtliga motiv i naturen är fascinerande. Och ofta gör jag även olika former för ”korsbefruktningar”; landskapsbilder med djur, eller actionladdade panoreringsbilder på landskap. Och mer abstrakta eller rent av nonfigurativa bilder gör jag på alla motiv i naturen. Bjuder här på en serie landskapsbilder av lite olika karaktär, bilder med olika grader av abstraktion i sig.

Första bilden är från Sven Johns udde vid Skälderviken i Skåne. Nikon F3, 20mm och avtonat gråfilter. Andra bilden är från Dimmuborgir på nordöstra Island, inte långt från Mývatn. Nikon F3, 28mm och avtonat gråfilter. Tredje bilden visar stormvågor vid Hovs hallar i Skåne. Nikon F5 och 800mm. Fjärde bilden visar ett grafiskt utsnitt från Skäralid i Skåne, med Nikon F3 och 270mm. Sista bilden är från Geysir på Island med mycket vattenångor i luften. Nikon F3, 28mm och avtonat gråfilter. Samtliga bilder är analoga diabilder.

5 reaktioner på ”Några olika landskapsbilder…

 1. Hej
  Härligt att se ”Klasiska Terje bilder”
  Av dessa är ettan min favorit. Lät att SE bilden som ett själv porträt av dig. En av dina många sidor.
  ånga hälsningar från kåre, VIK, & Adde

 2. Tack Kåre!
  Trevligt att du hittat hit igen. Hälsa tillbaka till VIK och Adde! 🙂
  Jo, självporträtten finns både här och där för de som ser eller vill se. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s