Till Bod Calabrese…

(Nötväcka och flygplan, 2012)

Det finns ett antal personer som återkommer med jämna mellanrum och lämnar kommentarer här i min blogg. Kommentarer jag inte publicerar, vilket jag skrivit om tidigare. Ett antal av dessa lämnar kommentarer i olika namn, i tron att jag ska få för mig att det är flera personer som lämnar kommentarer än vad det är egentligen. Några av dessa har lämnat sina riktiga namn, där jag bemött dessa med att skicka mejl direkt. Andra väljer anonymiteten med pseudonym. En av dessa är Bod Calabrese, som fortfarande efter sex månader återkommer med mer eller mindre elaka och insinuerande kommentarer. Han eller hon har till och med gått så långt och kallat sig för ”en vän”, ironin finns också där alltså. Namnet är fiktivt, och mejladressen finns inte. Något mejl kan jag därför inte skicka, och jag är också övertygad att hans eller hennes kommentarer enbart är till för att psyka mig i någon form.

Men det är ju jag som är sjuk i huvudet, sägs det…

Och jag kan även passa på i detta inlägg att klart och mycket tydligt säga att inte en enda bild i min blogg sedan nystarten i september 2011 är på något sätt ”klippt-och-klistrade”. Jag har skrivit detta ett flertal gånger redan i bloggen, vilket alla mycket lätt kan leta reda på med att läsa genom alla inlägg här i bloggen. Trots det så fortsätter ett fåtal personer, med beundransvärd envishet, att leta och leta. Att hitta misstänkta bilder, att vara övertygade om än den ena och än den andra bilden. Och jag blir i alla dessa insinueringar och ”bevis” mer och mer sjuk i huvudet. Givetvis lägger jag ju också locket på, det sägs att jag inte lagt alla korten på bordet – och så fortsätter det. Och fortsätter, och fortsätter…

Och några elaka kommentarer med nya insinueringar kommer säkerligen komma som ett brev på posten även till detta inlägg. Men jag får ju skylla mig själv, då jag fortsätter med att dra upp detta. Jag ger ju bara ny näring till dessa personer. I dessa personers verklighet kan jag givetvis inte göra något, då allt jag gör vrids och vänds på.

I min verklighet försöker jag komma vidare. Jag har bett om förlåt ett stort antal gånger, jag ångrar det jag gjort och jag skäms verkligen för det. Och att jag skrivit med all tydlighet att jag inte kommer göra samma misstag flera gånger. De flesta av mina läsare här i bloggen har förstått detta, och även visat det med tydlighet i ett stort antal kommentarer (som jag givetvis inte skrivit själv) och i ett minst lika stort antal mejl (som jag heller inte ljuger om). Att jag sedan är en patetisk, usel eller medelmåttig fotograf – det behöver jag inte ens bemöta. Smaken är som baken, vi tycker olika om det mesta här i livet. Några gillar mina bilder, andra inte – det är inget som påverkar mig.

Men det räcker nu! Jag går vidare, jag fortsätter fotografera och jag kommer fortsätta hitta en väg tillbaka. Vilket de flesta läsarna i bloggen uppskattar, så även ett stort antal personer över mejl och telefon. Till er andra, som i elaka kommentarer eller i eviga diskussioner på olika forum, fortsätter med att förstärka er ”verkliga” bild av mig som fotograf och människa – ni får fortsätta till domedagen. Det får bli era problem, så fortsätter jag ta hand om mina. Jag tänker gå vidare! Om ni inte tänker göra det – ja, då är det väl så…

(Den högst verkliga bilden på en nötväcka i flykt är givetvis heller inte ”klippt-och-klistrad”. Kameran var Pentax K7 och brännvidden 130mm. Bländare 5.6 och 1/640 sekund på 100 ISO)

7 reaktioner på ”Till Bod Calabrese…

 1. Jag tittade på Skavlan i går kväll. Gäst var bla skådisen Ben Kingsley som pratade om egobreaking vilket skulle vara lika med att bryta sitt eget skal och växa som människa. Det är en process där vi genom olika anledningar tvingas konfrontera oss själva och bearbeta detta vilket leder till en förändring till det bättre. Det är en smärtsam process men när den är färdig står man upp som en bättre människa.

  Stackars alla dom som aldrig gått igenom denna smärtsamma lärdom, denna förändring, då dessa människor heller aldrig förändras till det bättre. Att alltid vara på samma sätt och inte förändras måste vara hemskt. Kanske därför dessa människor mår dåligt. Kanske därför dessa människor vill hacka på de som går igenom denna förändring och växer som människor. Något dom själva inte kan…

  Med vänlig hälsning,
  Anders

 2. Tack Anders!
  Jag tittade också på Skavlan, och kände precis det samma när han började prata om egobreaking. Jag har även under hela mitt liv varit ödmjuk och aldrig trott mig vara något mer än vad jag är. De som känner mig bra sedan många år tillbaka kan givetvis intyga detta. Men det finns kanske en mening med allt som sker, och det är kanske så man måste se det. För att kunna komma vidare som människa. 🙂

 3. Terje!
  Jag är övertygad om att allt som sker har en mening, att allt sker till det bästa hur mörkt och jobbigt det än kan upplevas i stunden.

  Mot ljusare tider! 🙂

  /Anders

 4. Terje,
  Du har redan betallt för dina misstag Terje,så nu kan du gå frammåt med rak rygg igen.

  Vargbilden kommer det alltid finnas frågetecken på, om den är manipulerad eller ej och man kan inte hindra folk att tycka vad de vill.

  Nu finns det bara en väg frammåt och det är att du fortsätter med det som du vill och känner för. Jag kommer stödja dig oavsätt vad du gör i framtiden, då jag inte är den som vänder kappan efter vinden,.
  /Thomas

 5. Tack Anders!
  Jo, jag vet att det är så och det är väl just detta som fått mig att komma tillbaka också. 🙂

  Tack Thomas!
  Jodu, jag har betalt rätt mycket för mina misstag. Men inte ens det mest hopplösa läget skulle få mig att ge upp. Och sedan har väl allt utvecklats till ett läge då jag måste ta tag i det logiska och personliga och sedan gå vidare därifrån.
  Jo, kappvändare blir jag själv aldrig klok på. Så vi är helt överens även där. 🙂

 6. Helt rätt Terje, nu är det framtiden som gäller…Och jag är glad att jag får vara med i din och Malins framtid! Kram till er! Petra

 7. Och vi är glada för att du och Tony finns där! Nu gäller det bara att få Tony intresserad i natur och liknande. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s