Och hur ska man hantera en kommentar som denna?

(Vatten, 2012)

Fick denna kommentar till mitt inlägg ”En medelmåttig och usel fotograf”, vilket givetvis måste betyda att personen ifråga önskar att den ska publiceras. För annars kunde ju orden lämnats till mig över mejl, inte sant. Jag väljer däremot att publicera den här i ett eget inlägg. Just sådana kommentarer brukar vara mellan 3-5 per vecka, och jag väljer i vanliga fall att inte publicera dessa – vilket givetvis också gör dessa personer arga och frustrerade. I ett antal kommentarer från dessa personer har jag fått höra att jag enbart publicerar de kommentarer som är positiva. Men jag har hittills valt att inte publicera kommentarer som denna, då jag inte vill sänka nivån på bloggens innehåll. Jag vill heller inte svärta ner bloggen med en massa sura uppstöt.

Kommentaren jag fick från ”strand” (väljer att inte publicera IP-adress och Internetleverantör):
Ja du har tagit en del fina bilder, och en del fula, och även stulit och manupilerat foton.Va tror du att man ska tycka om dig.Du skriver ju mest en jävla massa smörja.Du bagetaliserar det du gjort, för att sen upphöja dig till nån gud inom foto, och det är du inte.Såg dig på på nätet i en intervju med publish klubben eller vad det va, kan bara säga att jag vart illamående över hur du fortfarande hävdar att allt runt dina lodjur är sant bara att du inte fick rätt bild, hur fan kan du tro på det själv.Du såg ut som en rädd liten råtta, tur för dig att dom va så snälla i sina frågor.Jag bryr mig igentligen inte om foto, men du har fått mig så djävla irreterad över hur du framställer dig själv, så jag hoppas för guds skull att du aldrig mer kommer att tjäna en krona på foto efter det du gjort.flytta till norge jag vill inte ha fler lögnaktiga bidragstagare här

Vet egentligen inte hur jag ska bemöta kommentaren, annat än med orden: Det är synd att du är så irriterad och mår så dåligt med det jag gjort och även hur jag är! Hoppas du mår bättre efterhand, och ett tips kan vara att fullkomligt glömma mig som person – fokusera på det som gör dig lugn. Jag vet ju inte vem du är, så något mer kan jag då inte säga (synd att du gömmer dig under pseudonym och har en mejladress som inte fungerar). Det gör det då svårt för mig att besvara din kommentar via mejl. Något du kanske ska tänka på, om du nu mot förmodan skulle återkomma med flera kommentarer i samma nivå. I övrigt vet jag inte om du har något annat mål med din kommentar, än att du kanske vill få mig att må dåligt. Inte blir jag arg, och inte blir jag sårad. Mer ledsen kanske, men då för din skull.

Annonser

17 reaktioner på ”Och hur ska man hantera en kommentar som denna?

 1. Jag funderar alltid på vad de som skriver sådant vill komma. Gjort är gjort och vi lever vidare, lämnar saker bakom oss och ser framåt istället.

  Förstår inte varför han/hon blir arg. Skulle det varit så mycket bättre att inte ställa saker och ting till rätta, sådana som denna personen gör bara att ingenting går framåt.

  Och det är klart som tusan att man väljer att ta bort de negativa, man ska ju koncentrera sig på det bra men samtidigt dra öronen åt sig till kritik o god form, så man kan utvecklas. 🙂

 2. Ja du…hur ska man hantera en sådan kommentar? Tycker du gjorde det ganska bra faktiskt! 🙂 Älskar bilden! Vatten och sten är mina favoriter och vatten i rörelse kan bli fantastiskt vackert på bild.

 3. Jag tycker vatten är en fantastisk bild Terje. Färgen ger en extra dimension och är därför befogad.

  Dock tycker jag inte om kommentaren. Varför retar man upp sig så mycket på en annan fotograf och bildkonstnär? Vad är det i denna person som är trasigt? vad saknar man i sitt liv som gör att man be3handlar sina medmänniskor på detta vis?

  Jag tycker du har klarat av denna svåra period på ett bra sätt. Du går nu starkare ur detta nu och kanske har du lärt dig något om dig själv som du nu kan återanvända i ditt bildskapande.

  /Thomas

 4. Alle har sitt eget ”reality distortion field”. Ditt ”felt” Terje, er sannsynligvis mer offentlig eksponert enn andre sitt. Uansett, spørsmålet er hvordan vi forholder oss til og er bevisst våre egne ”sannheter”. Synes kanskje herr Strand er vel ”morsk/arg”. Fotografiet vatten 2012 har en mystisk dimmensjon som jeg liker.

 5. Det viktigaste är att bemöta kommentaren på bästa sätt och det har du absolut gjort, ”strand” kunde inte fått ett bättre svar. -Bra gjort!
  Fin bild du visar här!
  Ha en bra helg, här är det vackert väder iaf!
  Morgan

 6. Bra svarat Terje. Tråkigt bara att sådana negativa och bittra meddelanden över huvud taget ska behöva finnas. Bättre svar kunde inte den anonyme avsändaren få.

  /Anders

 7. Ja, jag tyckte också att du bemötte kommentaren på ett bra sätt! Jag hade nog bara blivit fly förbannad! ”Strand” har egentligen inget att komma med, det handlar bara om att spy gallam inget annat!
  Och du, flytta inte tillbaka till Norge nu när jag snart kommer hem till Sv igen…! 🙂

 8. Tack Mariell! 🙂
  Att ”bara bli fly förbannad” hjälper ju inte, då tappar man ju förmågan att tänka konstruktivt. Det gäller ju att inte tappa sig själv.
  Nej, jag ska inte flytta tillbaka till Norge. Jag har ju min närmaste familj och mina närmaste vänner i Sverige. 🙂

 9. Nej, precis, det hjälper inte att bli fly förbannad, så du gjorde rätt 🙂
  Bra då ses vi i Sverige i sommar, på Gotland eller någon annanstans! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s