Enbound – Combined the Souls…


Ett nytt spännande band från Borås. Till min stora glädje så kommer det ständigt ut ny bra musik, särskilt inom genren progressiv hårdrock.

Har precis också sett femte delen av ”Hårdrockens historia” på SVT. En bra serie, även om jag tycker att det blir mycket USA och England… Varför inget om Europe, men hur mycket som helst om Poison och Quiet Riot? Dessutom saknar jag helt information om två av de största banden, särskilt under tidigt 70-tal – Uriah Heep och King Crimson. Särskilt Uriah Heep var ju i samma division som Deep Purple, Black Sabbath och Led Zeppelin. Är de bortglömda idag?

Ska bli intressant att se hur det blir längre fram i serien… Det blir svårt att undvika Norden. Idag har vi ju flera av de bästa hårdrocksbanden i världen – här i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Avslutningsvis så vill jag informera om det bästa som kom ut förra året; bandet Myrath från Tunisien med deras andra album ”Tales of the Sand”. En av låtarna ser ni härunder.

10 reaktioner på ”Enbound – Combined the Souls…

 1. Sverige kommer avhandlas i ett program. Garanterat är det göteborgssoundet som kommer upp, möjligen stockholmssoundet också. Och det är ju den hårdare skolan som skapat dom stilarna.

  Bra serie förövrigt.

 2. aaah…. Uriah Heep… nostalgi-tår-varning! Har kvar min gamla Look at yourself-vinyl, den med en ”spegel” på/i skivomslaget.

  Fridens
  Oscar

 3. Kul att du efterlyser mina husgudar King Crimson 😉 Uriah heep lyssnade jag mycket på i min ungdom och dom liksom andra har inspirerat mig som tidigare låtskrivare och sångare. Jag spelade en del i Ängelholm förr i tiden tillsammans med Richard Allercrantz om du känner honom? Du bodde ju där förr. Nuförtiden är det mest kungsfiskare och fotografering som gäller men man vet ju aldrig om man tar upp musiken igen en vacker dag 😉

 4. Tror nog att Sverige kommer att avhandlas längre fram i serien.
  Själv såg jag Dream Theater på Hovet förra veckan, fantastiskt bra!

 5. Tack Jörgen, Oscar, Patrik och Lennart!
  Kommer följa med vidare i serien, och ser fram emot vad som kommer sägas om explosionen i nordisk hårdrock. (Jag är en sådan som fortfarande vägrar säga metal…)

  Oscar: och vad tycks om riffet i låten ”Gypsy”…
  Patrik: Nej jag känner inte honom, vad jag vet… Men hälsa honom gärna – och börja med musiken igen. Kungsfiskare går alldeles utmärkt tillsammans med musik. 🙂
  Lennart: Suck… (illa dold avundsjuka…)

 6. Men Patrik… Inte behöver du be om ursäkt för din röst, tycker du har en riktigt bra röst jag. Faktiskt lite synd att du drunknade bland instrumenten ibland (mixningen kanske). Malin hälsar också att hon gillar din röst. Blir svårt att toppa detta med en kungsfiskare… 🙂

  Får jag nämna Bryan Adams? Bara lite försiktigt, kanske… 🙂

 7. Tack Terje och Malin! Jo jag tror mixningen kunde skötts bättre om vi anlitat någon proffs. Vi hade smal budget så en ljud och ljustekniker och en i bandet mixade produktionen. Kanske svårt att toppa med kungsfiskaren men jag garanterar att kungsfiskaren är ett par snäpp bildskönare än jag 😉

  Mvh

  Patrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s