5 analoga fågelbilder 2…

(Trädkrypare, 1998)

(Tjäder, 2005)

(Stormfågel, 1997)

(Storlom, 1994)

(Korpar, 1989)

Visar fem olika fågelbilder. Trädkryparen är från Össjö i Skåne, från samma ställe som bilden på talltitan som jag visat innan. Kameran var Nikon FA och brännvidden 400mm. Tjädertuppen är från mitt tjädergömsle i Trönöskogarna utanför Söderhamn i Hälsingland, fotograferat med Nikon F5 och 400mm. Stormfågeln är från Skummeslövsstrand i Halland och visar en strandad stormfågel efter en mycket kraftig storm. Under dessa dagar fick jag inte enbart se många döda eller döende stormfåglar; utan även mängder av klykstjärtade stormsvalor, tärnmåsar, tretåiga måsar, bredstjärtade labbar mm. Här sitter stormfågeln i solnedgången, med Nikon F3 och 28mm. Avtonat gråfilter över himlen. Den ropande storlommen är från Brängen utanför Mullsjö, med Nikon F4 och 1200mm. Korparna är från vårt örngömsle under vintern 1988-89, med Nikon F3 och 400mm. Inga övriga filter eller multiexponeringar. De inskannade filerna är nästan identiska med de analoga diabilderna.

 

6 reaktioner på ”5 analoga fågelbilder 2…

 1. Alla bilderna är riktigt bra Terje. Favoriten är stormfågeln.

  Synd med reklamen som dyker upp på din blogg. En lättklädd blondin som ligger ned och frågan om du vill chatta… Varför? Ger en oseriös känsla. Jag skulle plocka bort det om det vore på min blogg.

  /Anders

 2. Tack Thomas, Suss och Anders för fina kommentarer! 🙂
  Anders: Reklamen anpassas hela tiden, det är inte jag som direkt påverkar den även om vi försöker undvika reklam som avviker från det jag står för. Reklamen ger inkomst till mig, så reklamen kommer fortsätta – men vi fortsätter anpassa den. 🙂

 3. Ytterligare underbara bilder du bjuder på här Terje! Härliga möten du varit med om och den där bilden på Tjäder blir nog min favorit. -Bra!
  Morgan

 4. Tack Morgan! 🙂
  Bilden på tjädern är en sådan speciell bild som jag inte trodde någon annan skulle bli riktigt förtjust i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s