Lämna oss ifred!

(Vinternatt, 2012)

Det räcker nu! Jag har nu skrivit ett antal inlägg där jag ber om att få vara ifred. Trots det fortsätter förlöjligandet, häcklandet, mobbandet. Inte enbart mot mig, utan även Malin får ett antal idiotkommentarer. Sedan är det även de som tydligen har någon form för sjuk humor som beställer olika prenumerationer på olika porrsidor på nätet med min gmail-adress. Tack för det!

Jag plockade bort lodjursbilden från 1 januari för att häcklandet och ifrågasättandet blev för stort. Jag får visa bilden och serien med bilder vid ett annat tillfälle. Jag kommer inte visa en enda lodjursbild offentligt innan jag anser mig vara klar med projektet. Och jag kommer givetvis heller inte svara på några frågor om lodjursprojektet.

För att avsluta med ett förtydligande: Sluta nu!

(Bilden är från Mullsjöskogarna nu i natt. Klockan var 03.30. Det var en underbar natt och när månen tittade fram bakom molnen runt tretiden blev det magiskt! Att sitta på en och samma plats under tio timmar är balsam för själen. Kameran var Pentax K20D och brännvidden 50mm. Bländare 2.8 och 1/2 sekund på 6400 ISO.)

Annonser

17 reaktioner på ”Lämna oss ifred!

 1. Hei

  Jeg var selv ute i natt med fullmåneskinn (ikke fult så sent som deg da). Skogen får en helt annen karakter, magisk som du sier.

 2. Du och Malin vet redan vad jag tycker om de där idioterna till människor. Hur moget är det att skicka efter prenumerationer på porr? Är det vuxna människor som gör sådant? Jag är stum!

  Och är det nu så att man tror att jag är en påhittad person som Terje använder till att skriva ”snälla” kommentarer med, så kan man gärna gå in på min blogg och upptäcka att jag bloggat bra mycket längre än jag överhuvudtaget känt Terje och Malin.

  Malin o Terje: Ni är härliga människor och jag trivs i ert sällskap. Styrkekramar till er från mig!

 3. Tror inte det hjälper att be dem sluta med detta
  Enbart hot om rätsliga åtgärder kan få dem att sluta.
  Ser du om det är Jägarfuurbunden som har oragniserat det?
  /Thomas

 4. Blir glad när jag läser Ninnas kommentar, så fint att det finns människor som står kvar och finns där!

  Vad gäller det fortsatta mobbandet, skämtandet och gud vet vad det är så borde de själva fatta att de aldrig kommer bli bättre bara för att de håller på som de gör. Du mobbar ingen Terje och det är bra så mycket finare, om du förstår vad jag menar. Den enda som egentligen har rätt att älta det som har hänt är du, ingen annan har rätt att ens försöka trycka ner dig, för de känner inte dig! Du är stark!

 5. Håller helt med ninna! Och det vet ni båda två…jag ser fram emot att följa med ut i mullsjöskogarn. Kramar till alla er tre!

 6. Måste erkänna att jag gick in på din blog med det inte allt för ädla motivet att kolla vad som hände sen. Blir förfärad över hur drevet fortfarande går. Visst var min reaktion när ditt snedsteg var i ropet också ”alltså det var ju inte särskilt smart…” men herregud, det här är ju löjligt! Hur som helst, tittade igenom bilderna på bloggen och det var verkligen ett nöje. Lycka till i fortsättningen!

  //Anton

 7. Jag ställer mig frågan vad det är för idioter som håller på så här, vad dem får ut av det? Hur mycket krävs det innan dem är nöjda? Vad har dem för mål? Men framför allt, vad går deras liv ut på? Sitta anonym bakom en datorskärm och lägga ner dåde tid och energi på att hacka på en annan människa?

  Ryggradslösa, patetiska människor är vad dessa mobbare är. Du Terje har gjort ett misstag men vad fan kallar man det dessa idioter gör? Helt ok handlande? KNAPPAST!!!

  Stå på dig Terje, Du är suverän, jag ser iaf upp till dig.
  Krammar

 8. Frode, Ninna, Thomas, Suss, Petra, Anton och Hanna:
  Ett riktigt stort tack till er! 🙂

  Thomas: Några av mobbarna har kopplingar till jägarkåren, om inget annat så märks det på deras kommentarer och synen på rovdjuren. Men inte alla, vill jag påpeka.

  En av kommentarerna jag fick (som jag inte godkände) lät så här:

  Hahaha! Vi kommer aldrig att sluta att stalka dig och du kommer nog förstå varför snart. Vi har beställt en massor av ”saker” till din dörr. 😉

 9. Det finns tyvärr människor som beter sig som om dom hade ärthjärnor. Jag tror på devisen att det finns två saker man kan känna, det är kärlek eller rädsla. Dom här ärthjärnorna verkar ha brist på kärlek och överskott på rädsla, stackars ynkliga gestalter.
  Jag hoppas att du klarar att se över alla illvilliga ärthjärnor.
  Sen finns det en gräns för vad man ska tåla innan man får ta till rättsliga åtgärder.
  Varma hälsningar
  Christian

 10. Hej Christian,
  det enda jag kan göra i allt detta är att fortsätta med mitt fotograferande. Vara ärlig och lägga ner ännu mer tid. I längden är det allt som räknas. Inte minst för mig själv och mitt eget fotograferande. Med tiden kommer många förstå.
  Tack för ditt stöd Christian! 🙂

 11. Med tanke om att allt handlar om några fejkade bilder på lodjur så skjuter de verkligen sig själva i foten, då konsekvensen blir att man inte får se några äkta bilder heller. Jag förstår ditt beslut, men tycker det är tråkigt. Jag gillar ju lodjur…

 12. Ja vad kan man säga mer än att det är beklämmande, förstår inte varför lägga ned sån energi på något man inte tycker om. Har de inget vettigare att göra på fritiden, förstår inte. Om du anses som både det ena och andra så uppvisar inte de heller några större friskhetstecken.
  Men nu till något annat, härligt suggestiv bild med en spännande känsla och tonvis med mystik. Gillar bildens ”grovhet”. Det vänstra lägre trädet visst är det en djävul i silluett.
  Mvh Christer K

 13. Hei Terje, jeg skriver dette fordi jeg har utrolig sans for bildene du tar og har tatt. Jeg har ikke fulgt deg ofte, men var innom siden dine for noen år siden og ble med en gang betatt av motivene du fant og delte med oss andre fotografer. Det at du som nordmann også fascineres av det skånske landskapet gjør at jeg følger deg xtra da jeg selv er veldig mye i skåne og traktene runt Lund. Landskapet der nede blir man jo automatisk fortjust av å se og ta bilder av/i.

  Fortsett med bildene dine, ikke gi opp, du er en utrolig dyktig fotograf!

  Ole Walter Sundlo

 14. hej.

  Jag tillhör dom som anser att det gjorde var fel men som också fått upp ögonen för dina bilder som i många hänseenden är fantastiska och omöjliga att skapa utan ett stort fotokunnande. Men du vill få ett slut på anklagelserna måste du sluta att uppmana folk att ge sig. Det är som slänga mer bränsle på brasan. Det finns bara ett sätt att få stopp på det och det är att fortsätta blogga och publicera bilder men inte gång på gång påminna folk om att de ska sluta för det blir inte bättre av det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s