5 blå analoga bilder…

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

Jag har skannat in rätt många analoga bilder under senaste månaden. Visar nu en serie på fem olika analoga bilder i blått ljus. Bergfinkarna är från vintern 1990 när hundratusentals övernattade i skogen precis norr om Västersjön i Skåne. Kameran var Nikon F3 och brännvidden 20mm. Isblåsorna är från Rössjön i Skåne, med Nikon F3 och 28mm med polarisationsfilter. Sparvugglan är från Kilbo i Hälsingland med Nikon F5 och 400mm. Blåsipporna är från Djupadal i Skåne, med Nikon F3 och 20mm med avtonat gråfilter. Paret med krutbrännare är från östra Öland med Nikon F3 och 105mm. Förutom bilden på blåsippor och isblåsor är det inte använt några filter. Inga bilder är multiexponeringar. Bilderna är inte ändrade i Photoshop, de inskannade filerna är nästan identiska med de analoga bilderna.

(Bild 1 – Bergfinkar, 1990)
(Bild 2 – Isblåsor, 2000)
(Bild 3 – Sparvuggla, 2005)
(Bild 4 – Blåsippor, 1987)
(Bild 5 – Krutbrännare, 1990)

9 reaktioner på ”5 blå analoga bilder…

  1. Oj, det är verkligen en av dagens höjdpunkt när man får klicka in sig på din blogg och se att du laddat upp lite nya ljuvliga bilder. Härlig känsla i dessa i bilder, den översta bilden tror jag skulle vara riktigt fräck att ha inramad som en stor bild sen hänga den på väggen. -Bra bilder Terje!
    Morgan

  2. Bilden på bergfinkarna är ju riktigt nice. Isblåsorna föll mig också på läppen, dock verkar det som om det inte blir någon is att fotografera i år.

  3. Du är en helt fantastisk natur fotograf. Jag blir lika imponerad varje gång. Så vackra bilder. Finns ingen som du Terje, du är nr 1 i foto värden.

  4. Hallo Terje
    Herlig naturfotografi som igjen viser hvor dyktig fotograf du er. Du har en tendens til å få satt følelser i sving og det er jo det som er kongstanken bak et godt fotografi. Venter bare på mer :o)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s