God Jul & Gott Nytt År…

(1)

Jag har valt att ta en paus här i bloggen, och håller en mycket låg profil i övrigt. Tiden fokuserar jag på att skriva på en bok och att fotografera. Framöver kommer det bli förändringar här i bloggen, något ni kommer se efterhand – och det kommer bli många nya och spännande bilder. Säkerligen ett antal som kommer förvåna många. Jag kommer också berätta i ett antal personliga inlägg om varför jag gjorde som jag gjorde, så allt kommer givetvis komma fram.

Men jag vill iallafall passa på att önska alla mina vänner en riktigt God Jul och ett fantastiskt Gott Nytt År. Hoppas att det nya året blir bättre än det gamla…

(Båda bilderna är analoga och från Bærumsmarka utanför Oslo, under julen och nyåret 1999-2000. Bilderna är gjorda med Ektachrome 100 VS och kameran var Nikon F3. Solnedgången är med 28mm och stjärnhimlen med 20mm. Avtonat gråfilter över himlen på solnedgångsbilden, avtonat gråfilter över fönstret på nattbilden. Båda de inskannade filerna är nästan identiska med de analoga diabilderna.)

(Bild 1 – Solnedgång, 1999)
(Bild 2 – Vinternatt, 2000)

(2)

29 reaktioner på ”God Jul & Gott Nytt År…

 1. God Jul o Gott Nytt År till dig med Terje!
  Jag gillar verkligen den första bilden. Vacker och med en varm stämning i det kalla. Som julen ska vara 🙂

 2. Gott nytt år 2012 Terje! Lämna det gamla bakom dig och blicka framåt. Lev i nuet och framtiden! Ska bli spännande att ta del av din nya bok. ”Min plats i ljuset” har en framträdande plats i min bokhylla, den återkommer jag till ständigt. Dina uttrycksfulla bilder och texter åldras inte utan är alltid aktuella.
  Hälsn. Erik

 3. Ha en underbar helg Terje! Ser fram emot få se vad du vad du har i kikaren och kommer att visa bildmässigt framledes. Kan också tänkas att fortsätta smågnabbas om färgfoto vs B/W som vi gjorde litet på fotosidan för en evighet sedan…..
  Ha det!!
  Ulf Sjögren

 4. Två härliga bilder Terje!
  Vill önska dig detsamma och framförallt vill jag gratulera till ditt beslut att lägga korten på bordet framöver. Jag tror att det är enda sättet att komma vidare, och det tror jag definitivt att du kommer att göra. Kreativiteten flödar tydligen redan nu i och med den bok du skriver på!

 5. God Jul på dig Terje och dina nära & kära, unnar er alla en lugn och skön jul med god mat och go dricka, ser fram emot ett gott nytt år med många härliga bilder från dig,,Lollo

 6. Hej mäster !!
  God helg önskas tillbaka och jag hoppas du/ni får en skön helg och en bra fortsättning på bildskapandet och
  livet i största allmänhet.För min del är återgången till det normala livet sakteligen på gång.
  Mvh/Gunte..

 7. God jul och gott nytt år till dig också Terje, det ska bli spännande att följa din blogg sen igen när du väljer att köra igång med den. Det är roligt att läsa om att ditt projekt med nya boken också pågår…
  Ha nu riktigt goda och trevliga helger!
  Morgan

 8. Gillar solnedgångs bilden som befinner sig i det diffusa gränslandet till ”snuttepuff” 😉 och som är helt i min smak. Gillar kontrasten mellan det blå i himmlen respektive det varma gula som möts och som även återspeglar sig i snön som tar upp den gyllene färgen som solen smeker den med. Det också i en spännande kontrast snö som är varm :s
  Härligt med alla snötyngda träd som minner om ett taiga landskap klätt i snöskrud… träden i siluett i förgrund samt diset/köld dimman ger bilden en skön känsla.
  Aaah nästa bild också spännande och frågor och fantasi går igång. Stugvärme i kontrast mot den kalla klara midvinter natten och de stela av köld, träden som står i givakt mot himmlen, bilden ger en ödslighets och långt bort i skogen känsla.
  Detsamma till dig God Jul och Gott Nytt År!
  Som med all säkerhet kommer att bli bättre än sista hälften än detta, då du/ni med all säkerhet varit på botten och förhoppningsvis nu vänt…. ”If your going through hell… Keep going…” så är man snart igenom 😉
  Ha det bäst!

  /Christer K

 9. God Jul & framför allt, Gott Nytt År!
  Bättre än det förra, det måste det bli…
  Den förändring som du genomfört här i bloggen den senaste tiden bådar gott inför framtiden. Jag ser fram emot en fortsättning i samma anda.
  / maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s