Det räcker nu!

(1)

Nu tycker jag verkligen att det börjar räcka. Den lynchmobb som cirkulerar och sprider all möjlig dynga i allt detta, jag undrar verkligen när det ska sluta. Jag vill inte under några omständigheter försvara det jag gjort, men det finns så fruktansvärt mycket där ute som inte har en uns av sanning i sig – utan helt och hållet handlar om grova förtal och personliga påhopp.

Om jag är slut som naturfotograf? Ja, det kanske jag är. Om jag borde gjort självmord? Ja, det kanske jag borde gjort. Det har kommit så mycket kommentarer, mejl, telefonsamtal, sms och vanliga brev från olika personer med de mest fruktansvärda och bisarra påståenden och önskemål – att jag börjar undra om det svenska samhället är helt rättslöst.

Fick följande brev i posten igår:

Det blir ju bara så patetiskt att be om ursäkt för falserier. När det började skrivas på Fotosidan, då gick du ut med storslaggan, då handlade det om falska anklagelser och om att skicka advokater på Jägarförbundets man. Anfall är bästa försvar, sägs det. Och nu verkar du pröva ånger, be om att få en andra chans, be om ursäkt etc. Vore det inte enklare att säga precis som det är: att du systematiskt förfalskat bilder för att få ära och/eller pengar? Det var ju ett medvetet val – eller hur? Och när man kom på dig, inte ångrade du dig då? Och om du verkligen menade allvar så skulle du förstås bums skicka tillbaka prispengarna till Naturvårdsverket. Nu ska du visst behålla dem för att resa dig igen. Jaha. Och vem är det som har puttat omkull dig, tro?

Skäms på dig är det vänligaste jag kan säga.

Ivar Fernemo

Fick följande mejl idag:

Får vål se när experterna fått granskat ”vargbilden” i Året. Sista dagen så lyckas du fota en varg i skymningen. Har inte gjort det på 25 år som naturfotograf! Du är ju bara för mycket. Det kommer nog att slängas många Året efter den granskningen. Här är vi ju inte direkt chockade. Fattar bara inte hur alla andra lyckats blivit lurade. Du är slut i alla kretsar. Hur mycket du grinar och ber. Mer narscistisk och mytoman finns ju inte! By! Du får väl försöka i turkiet. Där är de inte så noga med sanningen. Bara att muta sig fram 🙂 Kanske skulle öppna en blogg om hur man manipulerar? Det kan du ju i varje fall. END!

Åke Andersson

Sedan har en f d kollega på Forsa folkhögskola börjat sprida runt ett meddelande på Facebook om mig och hur jag skötte mig under det året jag arbetade där som lärare i foto. Vad denna f d kollegan inte tänkt på är att han bryter mot tystnadsplikten och att det han skriver givetvis kan grovt ifrågasättas från alla de elever vi hade under det året. Det han försöker sprida är grova förtal och personliga påhopp, utan någon form av sanning i sig.

Flashback forum har en omfattande granskning av mig och min fotografiska karriär. Dels finns det ett forum där man avslöjar mitt omfattande bildfusk: https://www.flashback.org/t1641161 Det finns en sammanfattning här: https://www.flashback.org/sp32639216 Det finns en humortråd här: https://www.flashback.org/t1645832 Sedan finns det ett forum där man spekulerar i om paret Hellesø har ett företag här: https://www.flashback.org/t1647556 Jag har själv inte läst genom dessa forum, men får med jämna mellanrum rapporter från andra, även min familj. om vad man spekulerar i. Som att min syster i Norge blivit granskat på förmögenhet och inkomst och fått mejl från personer i Sverige där de kräver förklaring. Kanske är det många som är mer eller mindre övertygade om att jag gömt min ”förmögenhet” hos olika personer i min familj. Man har till och med börjat spekulera om min dotter eventuellt har företaget i sitt namn. Helt otroligt!  Flashback forum profilerar sig som Sveriges största forum för yttrande- och åsiktsfrihet samt självständigt tänkande. Därför är det då många som påtar sig rollen som detektiver, poliser och även jury i en domstol. I en domstol där man redan kunnat konstatera att jag är skattefifflare, sektledare, att jag hjärntvättat många människor, att jag lurat Söderhamns kommun på en mängd pengar, att jag lurat Mullsjö kommun på en mängd pengar, att Malin ljuger med att hon inte visste något, att jag varit en fuskare under hela min karriär, att jag är mytoman, psykopat och narcissist mm. Allt detta är mer eller mindre ”bevisat” enligt flera av forumets olika aktiva medlemmar.

Det finns även en nystartat blogg http://terjadefoton.wordpress.com/ där man redan gjort sitt jurybeslut och konstaterat och bekräftat allt. En ”seriös” blogg där man avkräver svar, och där man med jämna mellanrum skickar mejl till mig för att avkräva svar från mig. Vad man kanske inte tänkt på är att ett flertal av bilderna som är publicerat i forumet är publicerade utan mitt tillstånd och där jag givetvis kan skicka en faktura för användning av dessa. Jag kommer givetvis inte avkräva något vad gäller mina manipulerade lodjursbilder, men alla andra indicier som framställs som bevis för omfattande manipulering kommer jag givetvis att så småningom fakturera ägaren till bloggen!

Som det här: http://terjadefoton.wordpress.com/2011/09/21/740-000-kronor-rakt-ner-i-sjon/ Det är så otroligt, att man undrar!

Presentationen av mig som fotograf på Wikipedia ser numera ut så här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Terje_Helles%C3%B8

För inte att tala om allt som skrivs om mig och mitt omfattande bildfusk på Fotosidan, bl a här: http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?threadid=137275 eller på Naturfotoforum, bl a här: http://www.naturfotoforum.se/forum/viewtopic.php?t=27941&highlight=

Alla mina uttalanden förlöjligas. Oavsett vad jag säger eller uttalar mig om. Idag finns det en intervju i Svenska Dagbladet som jag givetvis också är övertygad om kommer att kritiseras eller granskas. Sedan finns det ju hur mycket annat som helst som skrivs där ute i media på olika håll, långt utanför vad jag själv har koll på eller blir informerad om.

Mitt uppe i allt detta så undrar jag, Terje Hellesø, om jag lever i ett rättslöst Sverige. Där mitt människovärde är noll värt; som pappa, styvpappa, man och individ. Där jag undrar om det hade varit lättare för mig om jag hade mördat någon, stulit pengar eller misshandlat någon annan. Innan allt detta på något sätt är över, så undrar jag om det är värt något för mig att jag valt att stanna kvar i livet. Om det varit bättre om min dotter verkligen hade förlorat sin pappa, att Malin hade förlorat sin man. Eller alla de som stödjer mig i allt detta, som klarar att skilja mellan faktan och rykten, som står ut med att bli kallade för ”sektmedlemmar”.

Mitt i allt detta så har jag och Malin blivit rekommenderade att flytta från Mullsjö, vi har ingen inkomst, stora skulder – och har ingen aning om hur morgondagen ser ut. Och så finns det fortfarande människor där ute som kräver bevis, bevis, bevis! Till vilken nytta.

Kommer ha kvar min blogg, den kan ingen ta ifrån mig. Även om allt jag skriver här givetvis också kommer förlöjligas. Mitt Facebook-konto kommer jag inom kort plocka bort, fram tills dess vill jag rekommendera alla som inte är mina vänner att plocka bort mig från deras vänlista. Sedan blir det väl framöver både advokat och eventuella polisanmälningar. Den vendetta som många driver mot mig och Malin är verkligen inte rätt, och inget någon människa är värd att utsättas för!

(Bild 1 – Tornseglare, 2006)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s