Fruktansvärt med spekulationer…

(1)

Ingen förstår fullt ut hur jag mår för tillfället, och hur jag mått under sista två veckorna. Men jag har en blogg där jag kommer redovisa mina tankar efterhand. Det känns som jag dessutom är under attack från 500 olika håll, samtidigt! Media, telefonsamtal, möten, mejl, sms – för inte att tala om allt som finns på internet. Alla spekulationer. Hur länge jag fuskat blir efter ett tag till ”han har nog fuskat under hela sin karriär” – och vidare ”slutsatser” till att mina böcker då också måste vara fejk. Det spekuleras om mina inkomster, om jag är en skattefifflare, att jag lurat en massa människor upp genom åren. Om jag skulle sätta mig ner för att läsa alla dessa spekulativa forum, då skulle jag nog själv spärrat in ”den där Terje” för länge sedan.

De få uttalanden jag verkligen gjort; här i bloggen och på Facebook – och nu senast även i radio och TV vänds på i alla riktningar. För att ge nya spekulationer. Och sedan alla dessa rykten från Söderhamn och Mullsjö (snart kommer det väl rykten från Ängelholm också) – det är bara helt otroligt! Dessutom har ju ett antal ”gamla fiender” vaknat till liv i diskussionerna och givetvis gör allt de kan för att berika alla rykten. Jag har inte lurat Söderhamns kommun, jag har inte lurat Mullsjö kommun. Om man nu lyckas hålla isär faktan kring mitt fusk, från det som har varit en normal verksamhet som fotograf. Dock med stora skulder, som jag sliter med fortfarande. Och att man dessutom plockar fram ”faktan” kring både inkomst/förmögenhet från övriga i min familj…

Vilken tur i allt detta att varken jag eller Malin läser några av dessa forum, och heller inte kommer göra. Men vi får information från vänner och bekanta.

Boken ”Naturen som fotomotiv” är en fördigital bok som inte innehåller något bildmässigt fusk och heller ingen fel information kring bilderna. Dock finns det en bild i den boken på en korp, som egentligen är en kråka. En miss från min sida då det även fanns en korpbild med i sluturvalet av bilder till boken. ”Min plats i ljuset” innehåller huvudsakligen analoga bilder och de digitala bilderna som finns i boken är inte fejkade. Det finns ett litet antal bilder som är gjorda i djurpark (Järvzoo), men dessa är också märkta i bildinformationen längs bak i boken.

Boken ”Året” innehåller heller inga fejkbilder, dock är samtliga bilder digitala. Det arbetet som här är gjort i Photoshop är under benämningen normal efterbehandling som till exempel kontrast, nivåer, färgbalans, mättnad etc. Dessutom har jag gjort ett antal beskärningar och enstaka konverteringar till svartvitt. Bilden ovan på rådjuren är en sådan bild som flera har indikerat för mig måste vara fejk. Vilket den inte är!

Det är fantastiskt vad många bilder av mina tidigare bilder som nu ”bevisas” var fejk, ibland av helt otroliga anledningar. Man förstår inte färgspråket, färgkombinationen, softningen, slutartider, hur motiv blir skarpa eller oskarpa mm. Det är skrämmande! Tror jag måste publicera uppåt 500-600 bilder på raken här i bloggen, innan folk ska börja fatta!

Även om jag har mig själv att skylla genom mina manipulerade lodjursbilder; att folk då börjar bli misstänksamma. Men jag undrar samtidigt om det också rättfärdiggör den fullständiga skinnflådda behandlingen jag får. Tankarna mot medeltidens gapstock är påfallande!

Jag återkommer framöver med flera inlägg, självklart.

(Bild 1 – Tre rådjur, 2006)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s